Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Az jutott eszembe, hogy a saját görcsös akarásommal kapcsolatban
2010. december 10. péntek, 16:39 | Aditi

Az jutott eszembe, hogy a saját görcsös akarásommal kapcsolatban rájöttem: nem az a lényeg, hogy ne tudjunk akarni, akár erősen is. Sőt, aki ezt nem tudja, az feljebb nem jut.

A lényeg inkább ott van elásva, hogy meg tudjuk választani, mi az, amit éppen el kell engednünk, és mi az, amit meg kell fogalmaznunk: ez a célom! Ugyanis azt tudni kell akarni.

Aztán azt is sikerült kikutatnom, hogy volt csecsemőkoromban egy élményem, ami megtanította, jobb ha elengedem az életem, mert úgysem sikerül. Nem rajtam múlik a dolog. Akkor ugyanis mások mentették meg az életem. (merthogy csecsemőként nem tudtam megműteni magam :)

Ez egy tévedés, egy illúziónk, amiben sokan osztozunk. Ezért van, hogy az ilyen emberek görcsösen ragaszkodnak dolgokhoz, nem engedik el, azt meg, amiért felelősek, ami boldoggá teszi őket, úgy érzik el kell engedniük, fel kell adniuk. De ez nem igaz!!!!

Azóta változtattam az egóm projektjén :) : nem mulasztom el feltenni a kérdést: "Mit is akarok valójában? Mi az, ami szükségletem, álmom, vagy csak jobban érzem magam tőle?"

És minden igyekezetemmel, AKARATOMMAL azon vagyok, hogy beteljesítsem azt, vagy legalább elindítsam a beteljesítés útján. És közben nem felejtem el megvizsgálni azt sem, mik azok a vonatkozások a szituban, ami nem az én döntésemen múlik. AZT KELL UGYANIS ELENGEDNI :és helyette alternatívákat keresek,.

Többé nem adom ki a sorsom mások kezébe, de megtalálom a módját, hogy segítségre leljek abban, amiben szükséget szenvedek, ha nem elég az, amit tudok, vagy képviselek a valóra váltásához.

Ajánlom figyelmetekbe a technikát. :)

Egyébként pszichodrámán tanultam, hogy az embernek több technika áll rendelkezésére, és az a lényeg, hogy megtanuljuk kiválasztani a megfelelőt.

Hogy mikor, mit engedjünk el, és mikor van itt az ideje, h kiálljunk magunkért. Mikor jobb, ha futunk, hogy életben maradjunk, és mikor harcoljunk. Mikor az a megoldás, hogy elfogadunk egy helyzetet és meglátjuk, hol van abban a helyünk, mi az, amit kivehetünk belőle, mikor jó ha próbálunk hatni a környezetünkre és mikor ha elengedjük a dolgot.

Remélem, segítettem. :)

Namaszte