Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Vélemény
2010. december 10. péntek, 9:06 | Karmatörlő (útkereső)

Mint látható, nagyon kevés reakciót és hozzászólást kaptál és nem azért, mert a tudatosodók, önmegvalósításra gyúrók nem szeretik a hazájukat, vagy gyűlölik a magyarságukat.
Magyar zöldségsatása spirituálisnak látszó öntettel. Röviden ez a véleményem arról, amit leírtál ide több felvonásban. A jelenségeket, amit leírsz mégcsak véletlenül sem a szellemi törvények szellemében tekinted át, hanem közkeletű tévhiteket ismételgetsz és spirituálisnak tűnő maszlaggal öntöd le. Attól nem leszel spirituális, ha hiszel a reinkarnációban és fosol attól, hogy a jelenlegi életed mit hoz a következő életedben. .

Néhány kiragadott példán elmesélem, hogy miért írom ezt neked.

Egy spirituális embernek tudnia kell, hogy minden egyes ember egyenrangú és egyaránt fontos nemtől és származástól függetlenül. Nincs senkinek sem joga sem önmagát, sem másokat senki fölé helyezni. Spirituális szempontból ezért nem lehet rasszista egy ember, nem a következő életbéli karmikus izé miatt. És fordítva, amíg valaki rasszista a spiritualitást legfeljebb prédikálja, megélése hamis.

Vegyük a magyarságot! Kit tekintesz magyarnak? A cigányokat nem? A ruszinokat nem? A rácokat nem? A svábokat nem? A tótokat nem? Akinek a genetkai vonala tisztán magyar? Aki önmagát magyarnak tekinti?

A magyarsággal kapcsolatosan amit írsz, annak a szemlélete a 19. század eleji költői depressziós, "sírt, hol nemzet süllyed el" című faszság folytatása. Elárulom, hogy ez a sirám sem akkor, sem azóta soha nem volt képes összekovácsolni a nemzetet, a magyar ajkúakat vagy akárkiket. De még csak igaz sem volt soha, éppen ezért mozgósító erejű sem lehet.

Maga a melldöngető magyarság is egy akkora badarság, mint ide Honolulu. Aligha találsz olyasvalakit ebben az országban, akinek a vérvonala nem keveredett egyetlen nemzetiséggel sem. Azt is érdemes volna megnézni, hogy kik a magyarok? Kik vallják magukat magyarnak? A 19. században a földrajzi Magyarország elitje - azért róluk írom, mert a szakirodalom ezt feldolgozta - zömében mindenféle nációhoz tartozott, német, rác, cseh, horvát egyaránt magyarnak tartotta magát, akkor is, ha törve vagy egyáltalán nem beszélte a magyart. És nem azért, mert gyarmatosítani akarta az ország kivételesen termékeny, zsíros földjét, Attila birodalmát vagy el akarta bitorolni a Föld szívcsakráját. Azért, mert a földrajzi identitás egyike a legstabilabbaknak. Ha Magyarországon van, itt dolgozik, itt él, akkor magyar. A nemzetiséghez tartozók zöme kettős identitású, a szülei nyomdokain persze, hogy sváb, tót, rác, stb, de ő magyar.

Mi a spirituális magyarázata a földrajzi identitás erejének? Szerintem nagyon egyszerű, erről a médium ismerősödet nyugodtan megkérdezheted. Minden országnak van védőszentje, szelleme, hozzátartoznak az oda leszületők és odavándorlók, hogy bevállalt feladatukat teljesítsék. Ez olyan kötelem, ami mindent felülír. Aki Magyarországot választja hazájának, az magyarnak vallja magát származzon akárhonnan, beszéljen akármilyen nyelven, öltözködjön subába vagy drindlibe.

Tévedés, hogy Magyarországra nagyobb szellemek születnek le, mint máshová, ez akkor jelentkezik, ha a spirituális egó vagy/és az önértékelési problémák dolgoznak. Csak annak kell faszányosabbnak lenni mindenkinél, akinek az önértékelésével alapvető bajok vannak. Nagyon örültem, amikor a Dalai Láma kiröhögte a magyarsággal kapcsolatos kérdésfeltevést, ahogy Nomád Farkas az előadásán is a nagyon magyarkodók kérdésére azt mondta, hogy mi emberek mind egyenlőek vagyunk, ez számít. Mindketten kivételesen magas szellemiséget képviselnek, nem ártana ebben a kérdésben megfontolni az álláspontjukat.

Nekünk magyaroknak fontos az identitásunk, de ez fikarcnyival sem fontosabb, mint az oroszoké vagy a románoké, és spirituális fontossága a feladatainkkal és az azok ellátásához szükséges energetikai háttérrel függ össze, de egyéni szinten nem fontosabb, mint bármely identitás, amit magunkra aggatunk, mert nem befolyásolja, hogy valójában kik vagyunk.

A politikus példamutató szerepét szerintem túlértékeled. Amikor az embereknek a személyiségfejlődésük szempontjából releváns a példakép, ez a tinédzser korra tehető, akkor jelenleg a sportolók, kosárlabdázók, boxolók, a focisták, autóversenyzők, a zenészek, sorozathősök, az ilyen Hana Montana vagy a Britni Szpírsz-félék, Ben10-ek sokkal nagyobb táborral bírnak, mint mondjuk OViktorunk.
Ha viszont felnőtt korban is példaképekre van szüksége valakinek és másokat majmol, az egészen komoly személyiségfejlődési megrekedési problémákra utal.

Spirituális szempontból természetesen érdekes, hogy lássuk miként boldogul a hatalmi elit a feladatával, és szomorúan megállapíthatjuk, hogy nincs senki, akit a hatalmi téboly ne kerítene hatalmába, ha politikai döntési pozícióba kerül, tisztelet a nagyon-nagyon-mégnagyobb kivételnek. Mert a hatalmi elit hatalommal való élésének módja a mi hatalomhoz való viszonyulásunk tükörképe. Van mit tanulnunk.

Azután meg a cigánykérdés. Azért alakul ki a meddő vita a cigányokról, mert a problémafelvetés a felszínen ragad, semmi köze a spiritualitáshoz. Minden országban és minden nációban ott vannak a "cigányok", mindenütt van egy "ingyenélő bűnbanda" státuszban lévő társadalmi csoport (lehetnek még arabok, románok, törökök, niggerek, stb). Hogy néz ki a "cigánykérdés" spirituálisan?

Nálunk és szerte Európában a cigányok azok, akiken keresztül mindenki más, a költői lelkületűek, a bigott vallásosok, a rendkívül intellektuálisak, orosz drámásan fejükből hosszan kinézők, a közömbösek, a fásultak, sőt az önmagukat nagyon spirituálisnak megélők is kapcsolatba kerülhetnek a legsötétett belső lényükkel, a mélyen elásott és gondosan takargatott szennyesükkel, a belül munkáló erőszakkal, haraggal, dühvel, kitaszítottság érzéssel, méltánytalanságokkal, igazságtalanságokkal, szegénységgel, jogfosztottsággal, stb. Mindenki azt lát bele a cigányokba, amit belül gondosan elleplez.

Mint mindenki másnál, a cigányoknál is pontosan azokkal találkozom és úgy viselkednek velem, amilyen energiák bennem munkálnak. Volt cigánnyal afférom, verekedés, és betörtek hozzánk, de tanítottam is őket. Ahogy Te is és WMiki is pontosan olyan kontextusban találkoztok a cigányokkal, amilyen energiák munkálnak bennetek.

Azt javaslom, hogy az itt leírt témákat vizsgáld felül a szellemi törvények fényénél. A problémafelvetéseid teljesen mások lesznek és a következtetéseid is minden témakörben, amit a sorozatodban felvetettél. Jelenleg az a helyzet, hogy hülye kérdésre, hülye választ kaphatsz.

Nem szabad elhinned semmit, mindennek utána kell járni. Mielőtt elhiszed, hogy általános a 7-8 gyerek a cigány családokban, nézz utána, lehet, hogy ismersz egyet vagy kettőt, de nem általános és nem tipikus. Prostik mindig is voltak, ezért is hívják a legősibb mesterségnek, mielőtt ilyeneket mondasz, nézz utána, hogy mennyi a valóságtartalma. A média nem a reálisra, hanem a szenzációsra hajt, mert az növeli a példányszámot és a kattintások számát. Ne közkeletű hiedelmeket táplálj, hanem a szellemi törvényeket alkalmazva vizsgáld át, amivel traktálnak.

:)