Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Magyarság
2010. december 09. csütörtök, 13:34 | sankara

Néhány napja egy közepesen szélsőséges nacionalista oldalra keveredtem – a kereső dobta a linket – de egy percnyi ottlét is bőven elegendő volt ahhoz, hogy kellemetlen szorítást érezzek egész valómban. Mindannyiunk környezetében ott ólálkodik ennek a lidérce, sokakat vonva magához, jóllehet senkinek nem érdem és nem kitüntetés az, hogy melyik nációhoz tartozik.
A magyarság, mint ilyen, elvont fogalom. A lelkét mindenki azáltal menti meg, ha arra törekszik, hogy szeretettel vegye körül mindazokat, akikkel kapcsolatba kerül. Amikor Jézus azt mondja, hogy tegyetek tanítványokká minden népet, akkor ebben semmi jelentősége nincs annak, hogy valaki magyar, orosz vagy cigány. A népek előbb-utóbb lelépnek a történelem színpadáról és feladatunk lejártával mi is elhagyjuk a földi világot. Olyan országba megyünk, ahol nincs sem magyar, sem ukrán, sem zsidó, hanem Isten gyermekei vannak, és azok tudnak ott maradni, akiket nem a nacionalizmus vezetett, hanem az Ő lelke általi éltető szeretet. Nemcsak a magyarság érdekében, de minden ember érdekében kell munkálkodnia annak, aki örök értékeket akar biztosítani magának. Szeretni, jót akarni, nem ártani, megbocsátani, segíteni mindenütt, bármilyen körülmények között lehet, s ezen áll, vagy bukik boldogságunk. Erről a szeretetről kell majd számot adnunk Istennek és önmagunknak akkor, amikor átlépjük a földi élet határát, tehát akkor, amikor már senki sem ámíthatja önmagát, amikor már senki sem hazudhat önmagának, amikor szembesülünk azzal, amiért a földre születtünk. Nem hiszem, hogy Isten szemében valamely nép különb a másiknál, de lehetnek az egyes népeknek sajátos feladataik (mi sem véletlenül élünk éppen itt ). Ezt azonban nem tartom fontosnak itt kibontani.
Ami fontos, az a szeretet, és ha valakinél ez a magyarság szellemének felébresztése által tud hatékonyabban égni, akkor jó, de ha ez elválasztó korlát másokkal szemben, akkor ennek a lelke vallja kárát.

(Kedves karma tsering, kérlek ne haragudj meg érte, de a gondolatmenetedet zavaróan akasztja meg a szövegben előforduló sok felesleges vessző. Persze ettől még éppúgy tisztellek.)