Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
ArkAngyal képe
Szeretet ereje...
2009. április 13. hétfő, 11:27 | ArkAngyal

Én egyvalamit nagyon, de nagyon nem értek (és erre kérnék megvilágosodást :D ). Több helyen fenn vagyok, blogokba írok, és egyre több helyen fedezem fel a következő kérdéseket: Jézus létezett, vagy sem? Feltámadt, vagy sem?
Kérdem én, ez utóbbi miért fontos? Ha nem létezett, már nem hiszünk abban - amit azok szerint, akik hiszik, hogy élt - képviselt, és tanított?
Nem egyértelmű, hogy a szeretet, főleg a feltétel nélküli szeretet a legerősebb olyan érzés, ami bármit, bárkit - aki csak erővel rendelkezik -, "legyőzve" (alázatra is tanítva), bármi, és bárkihez elvezethet? Olyan nagy baj, hogy felhívta a figyelmet a valódi értékekre? Ha azon kezdünk el tanakodni, hogy most akkor létezett, vagy sem, elveszítjük az egész lényegét.
Tulajdonképpen "mindegynek" kéne lennie, ki hozta közénk ezt a tanítást, és érzést vagyis életérzést, lényeg, arra figyeljünk, hogy meglegyen, és használjuk...nemde?
Feltámadás, vagy sem... ez is egy olyan kérdés, ami miért kap ekkora figyelmet? Mert a Mártír szerep annyira nyomatékkal bír, hogy az ilyetén önfeláldozás nélkül nem jutna, vagy maradna fenn tanításainak oka, lényege? - vagy, mert egy olyan lehetőséget nyújt felénk, ami csoda, megmagyarázhatatlan, és mi is ezt akarjuk magunknak, ha meghalunk (mert annyira ragaszkodunk az élethez)?
Kérdem én. Mi is valójában a lényeg? A tálalás fontos, de a tartalom a legfontosabb!
Többi majdhogynem színjáték, arra jó (és ez is fontos), hogy állandóan szinten tartsa a tanítást, az örökséget. Egyiptomi posztumusz ó vallás, szinte szóról-szóra ugyanazokat az elemeket tartalmazza, mint a kereszténység. Még a számok 12, 7, 3, stb. is ugyanott, és ugyanabban a mennyiségben vannak jelen. Ha azt mondom, hogy ez a sokkal régebbi vallás lett felújítva, átültetve azért, hogy ne feledkezzünk meg róla, akkor én most inkvizíció elé kerülök, és ki leszek kiáltva pogánynak?
Pogány hitekből is rengeteg rész át lett emelve a katolicizmusba, és erre is, mint az Egyiptomi vallásra hivatkozásomra is, írásos, és tárgyi bizonyítékok is vannak. Kinek fáj, ha már sokkal régebben élt akár ugyanez a vallás, csak az akkori embereknek, és hozzáállásuknak szólt? Ők nem Isten gyermekei voltak? Miért ragaszkodunk, és kiáltjuk ki ennyire csak a kereszténységet igaznak, és legobjektív vallásnak?
Ne hagyjuk, hogy lényeg elvesszen, és azok a tanítások lényegüket veszítsék bizonyos formai, külalaki (tálalási) csomagolások miatt. Éppen elég ember távolodik - vagy nem is fogadja (fogadta) el -, vagy éppen túlmisztifikálja az egészet (nem csak a kereszténység vallásban), pont a feltámadás, nem feltámadás kérdése miatt.

Amennyit "segített", legalább annyit "rontott" is ennek az eseménynek a kihangsúlyozása...

Szeretet, és hála érzéseknél nincs erősebb. Ha ez benned létező, és domináns, sokkal kevésbé (vagy egyáltalán nem) leszel bármiben "hitszegő, vagy "bűnös".
Szeretethez két alkotóelem kell:
1. A szerető
2. Akit/amit szeretnek
Ehhez, hogy ez létrejöjjön, csak Te, mint szerető, és egy valami kell, amit, vagy akit szeretnek... A mindenség, az egység is egy valami. Így a mindenséget, az egységet is Te szereted. A mindenség/egység szeretete, a feltétel nélküli szeretet jelenlétét mutatja meg... ;-)

Hú, ez hosszú lett, de sztem, ami lényeg, az benne van, ha elsőre nem is érthető (én most olvasom át harmadszorra, és még mindig nem értek belőle mindent, de rátok bízom, hátha a leendő kérdésekből, állításokból rájövök, mi nem volt egyértelmű...talán most még nekem sem :D ;-) ).