Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
ArkAngyal képe
Alázat- Egy bevált mószer...
2009. április 12. vasárnap, 21:20 | ArkAngyal

Nekem van egy jó módszerem, ami alázattal kapcsolatos: Kérdezek...sokat, és mindig úgy, hogy valóban érdekel a válasz (nem kis memória kell, megjegyezni a sok választ:D)! -és, ha ellentmondást figyelek meg, akkor a következő kérdésemmel rákérdezek... ha rájön, hogy hülyeségeket mondott, és elkezd gondolkodni, akkor én megkérdezem, hogy ha szerinte ez így, és így lenne, akkor beillene a képbe? Hoppá, máris elültettem benne egy gondolati irányt... Ha nem kezd el gondolkodni (mikor szembesítettem egy ellentmondással), hanem megmagyarázza még az Atya Úr Istent is, akkor rákérdezek, most magadat akarod igazolni, vagy tényleg a megoldást keresed úgy, hogy hangosan gondolkodsz?;-) Lényeg, ne én akarjak mindent megmagyarázni, ha "jobban is tudom", hanem jöjjön Ő rá, hogy nem tudja jól, és akkor érezze, én segíthetek... Aki pedig teljesen a félelmei, előítéletei szerint él, annál nincs nehezebb "ügyfél". Rájuk még nekem is meg kell tanulnom a megfelelő módszert, hogy ne bezárjon még jobban, hanem, azzal, hogy számára (Ő érezze annak) fontos lehetőséget nyitok meg, ami által odafigyel rám, vagyis mondandómra.
Egy viszont biztos. Mindenkihez meg van a bejárati kapu, a kulcsot kell megtalálni. Nem mindenkit nekem, vagy neked kell "megmenteni", de mindenkinek meg van erre a párja.
Néha az "kerül eléd", hogy ezt a párt kell megtalálnod, és felhívni a figyelmét alapvető "dolgára"...

Ajánlom Echart Tolle:
A MOST hatalma c. könyvét, amiben többek közt (teljesség igénye nélkül) az elme-lény viszonyról, egoról, az én-tudatról, valamint az alázatról is ír...

ArkAngyal