Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Félelem
2010. december 08. szerda, 12:21 | sankara   Előzmény

Az igazságtól való félelmet én is ismerem, magamban hordtam. Mostmár mást hordok magamban. Neked úgy mondanám, hogy a hit pajzsa. Benned is ez edződik és nagyon szép formája van.
Az Igazság megismerésének útján haladva minden tanítvány szembe kerül a félelemmel. Az evangéliumok vagy a hasonló kaliberű szellemi tanítások minél mélyrehatóbb ismerete, megélése és az ez által tapasztalható megújulási, átalakulási folyamat ("metanoéité!" - kezdi Jézus a tanítást), a szeretet és a bölcsesség sínpárján haladni szándékozó élet egyre inkább edzi ezt a pajzsot. Jó a félelemmel minél hamarabb leszámolni, mert erős gátja a további haladásnak, azt éppen csak megemlítve, hogy a félelemmel éppen azt tápláljuk, ami minket a múlthoz, az óemberhez regrediál. Félelemmel nem lehet győzni, a mélységbe lemerülni, csupán a felszínhez közeli langyosabb vizekben lubickolni. A hit, a bizalom abban, hogy nem vagy magadra hagyatva, sokat segít. A hit olyan szeme a szívnek, mely sötétben is lát. A félelem ennek a szemnek a betegségéről és egyfajta benső bizonytalanságról tanúskodik, mely kívülről nem gyógyítható. Hogy mennyire bízhatsz Istenben, azt neked kell észrevenned. Amit Ő kínál, az nem félelemmel és feszültséggel teli béke, hanem öröm a (mondjuk így) Szentlélekben. Nem a félelem, hanem az istengyermekség lelkét kaptuk, amiben minél inkább lesz bizalmad, annál inkább tud átitatni az erejével. És minél inkább leszel szabad belül egy-két meglévő megkötözöttségedtől, annál inkább foszlik szét a félelem lidérce. Végső soron mondhatnám, hogy a Jézus által bemutatott út vezet a félelem nélküli szívbékéhez. Ehhez olyan pályamódosításokat kell elvégezni, amit csak Ővele tehetsz meg. Minden módszer, beavatás, technikák csak annyiban képesek félelem nélküliséget biztosítani, amennyiben ezek Ővele és Őbenne érlelődnek hatékonnyá. Ne félj, csak higgy!
Úgy vélem, hogy akkor jó az istenképünk, ha megegyezik a tékozló fiú atyjának képével, aki tékozló szeretettel várja fiát, s akinek nagyon fáj az, ha látja, hogy gyermeke azzal bünteti magát, hogy rosszat tesz, s aki szívére akar ölelni mindenkit, aki erre neki lehetőséget ad.