Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Az igazi szeretet elfogadó, balzsamosan gyógyító és képes arra,
2010. december 07. kedd, 20:05 | Kavics22   Előzmény

Az igazi szeretet elfogadó, balzsamosan gyógyító és képes arra, hogy a legkeményebb kagyló páncélját is megpuhítsa, felnyissa. Nyíltságával, szelídségével, önnön jelenlétével hegyeket képes megmozgatni. Odatartja eléd a tükröt, de nem töri össze, ha nem azt látja benne, amit elvár, hanem elfogadja, amit a másik adni képes.

Az árnyékos oldalaid éppúgy szereti, vagy talán még jobban, mint a napfényeset, mert tudja, ha mellette kibújsz az árnyékból, akkor elfogadtad önmagad és erre mellette voltál képes. Az igazi szeretet nem türelmetlen, nem szab feltételeket, csak egyszerűen létezik és létezni hagy, szinte láthatatlanul, de annál nagyobb erővel.

Úgy nyílsz ki önmagad szeretetétől, mint hajnali köd után az első napsütésben a vadvirág. Nem is tudsz mást, csak szeretetet adni, hiszen olyannak szeretheted magad, amilyen vagy és olyannak szeretnek, amilyen vagy.
És akkor egyszer csak megtörik a jég. Szárnyakat ad a tudat, hogy az lehetsz, aki vagy. Az összes hibád, tévedésed, mellébeszélésed maga a múlt, csak a jelen létezik.
A karjaidat már nem fonod többé magad elé védekezőn, hogy a másik ne lásson beléd, hanem kitárod és elillannak a félelmek, az árnyak.

Most úgy gondolom, ilyen az igazi szeretet. De csak gondolom......