Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Nem erre gondoltam, hanem a teljesen hétköznapi tapasztalatokra
2010. december 06. hétfő, 22:47 | Ademon   Előzmény

Nem erre gondoltam, hanem a teljesen hétköznapi tapasztalatokra és tanulási folyamatra ami mindenkivel végbe megy, és kezdetben öntudatlanul építi fel az ember egyéniségét. Amikor az ember kezdi megérteni ennek a folyamatban lévő fejlődési lehetőségeket, akkor kezd az egyénisége is érdemben fejlődni a kiteljesedés felé. Ekkor kezd fogékonyabbá válni a többi emberre, kezdi jobban megérteni őket, tudatosabbá válik a világra és önmagára, az elméje egyre jobban szinkronizálódik a környezetével. Ehhez nem kell spirituális meditáció, csak a dolgok közti összefüggések folyamatos figyelme, és a megértésére való törekvés. A meditáció akkor jó, ha le kell nyugtatnunk magunkat, de azon túl értelemmel nem jutunk vele előbbre.
Azt vettem észre, hogy a legtöbb embernél ez a folyamat megbicsaklik, lelassul mert leragadnak társadalmi, civilizációs trendeknél és más túlerőltetett igazságoknál.

Magam is úgy vélem, hogy a New Age irányzatok legtöbbje csak igaznak hitt fantáziáláson alapul, különböző abszolút-igazságnak kikiáltott elméleteken és tévedéseken. Azonban a természetes élettapasztalatok kellenek a megvilágosodáshoz. Abból te is felszedhettél egy nagy adagot.