Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Olyan dolgokat kérdezel,amire ha válaszolok,akkor már azzal
2010. december 05. vasárnap, 14:53 | Éva.   Előzmény

Olyan dolgokat kérdezel,amire ha válaszolok,akkor már azzal forszírozom a Te meggyőződésed helyességét és ezt végképp nem akarnám.
Azt mondod:

,,az a Bibliai kapcsolat, ami egykor megvolt, az emberek és Isten között, az ma, már megszakadt. Vajon ha konkrétan, lenne lehetőségünk személyesen, vagy közvetve kommunikálni velük, vajon mit kérdeznénk tőlük?''

Hát ha erre válaszolok,akkor már cáfolom a válaszommal a Te igazadat,és ez nem célom,de:
A Bibliai kapcsolat az tudjuk hogy volt korábban és milyen közvetítőkön keresztül. Legalább is az emberek ezeket a csatornákat használták.
Egyház,papok,és az imák:konkrét odafordulás Istenhez,Jézushoz,a Szűz Anyához,vagy valamely védő szenthez,védő angyalhoz.
Az emberek ezeket a csatornákat használták,mert a Bibliában tanításként ezt kapták,és ezek a csatornák,
nagyon jól működtek,és működnek még ma is,azoknak akik abba bekapcsolódnak a hitük által.
A Biblia soha nem mondja ,sehol,sőt egyenesen tiltja,a szellemvilággal ilyetén való kapcsolatfelvételt,és mindenféle ezzel való foglalatosságot tilt is.Szellemi lényekkel való kapcsolatként egyedül az angyalokat
tartja Isten hírnökeinek,és minden egyéb kapcsolatot elvet, aminek hogyha maradunk azoknál a tanításoknál,jó oka van.

Ezt csak azért írtam le,mert egyfelől kérdezted,másfelől pedig ha ki akarod fejteni,hogy szerinted miért helyes a Te feltevésed,meggyőződésed,akkor semmi esetre sem szabadna a Bibliára hivatkoznod,mert az épp ellent mond ennek.

Már nem nagyon írogatnak az oldalon,vak buzgó hívők/nem gúnyból mondom/,szóval tőlük azonnal számtalan idézetet kapnál,ahol Isten mélyen elítéli ezeket a dolgokat.Bocsáss meg nekem ,hogy én nem bombázlak most idézetekkel,de nem akarnék időt tölteni ezzel.Elég jól ismerem a Szent Írást ,ahhoz ,hogy biztonsággal leírjam ezt,amit itt most állítok.

A lényeg,azt javasolnám,hogy én bár elfogadom a Te hitedet,de a Bibliából ne hivatkozz olyan ,,bizonyítékra'',amit egyértelműen tilt. Mindenféle jóslást,médiumitást,egyebeket,ami nem közvetlenül Istentől és az Ő megbízható forrásaiból:Jézus,szűz anya,angyalok,szentektől jön.A Biblia szerint ezek a megbízható ,források,a többi megbízhatatlan,és kimondottan tiltja.

Remélem érthető,hogy a válaszom,csak arra vonatkozik,hogy a Biblia nagyon rossz példa az igazad elfogadtatására.
A bliogjaidból úgy derült ki,hogy a hindu tradíciót sokkal jobban ismered ,mint a keresztényt.De ez sem baj persze:)

A magánvéleményem az egyébként a kérdésről,hogyha őszintén odafordulok a célszemélyhez, /Isten,Jézus,szentek,Mária,akárki/ /sokkal tisztább választ kapok,mintha az asztrál világon keresztül közvetítők által sokszorosan tükrözve kapnám azt.Ez nem az angyalokra vonatkozik természetesen,de Te sem róluk beszélsz.

Említed a megvilágosodást.Hát azt meg végképp nem tudom a szellemvilág segítségével elképzelni,hiszen ha valami ,az a leginkább belső út,és teljességgel egyéni.Az ember ott tulajdonképpen ha képes rá,
a legmagasabb Isteni létállapotot valósítja meg. Hogyan tudna ebben egy olyan ,,közeg segíteni'',amelyik hierarchiában sokkal inkább alatta van,és így nem is birtokolhatja azt.Nem véletlen az,hogy a megvilágosodás csakis emberi létállapotból érhető el.Mondj nekem egyetlen szellemi létezőt,aki a szellemvilágban világosodott volna meg,és nem az emberi létállapotában.Arról meg nem is beszélve,hogy a valódi megvilágosodott,nem ott leledzik,hanem a Nirvánában.Ehhez pedig értesz,mert látom,hogy járatos vagy a keleti doktrínákban.

Látod,most oda jutottunk el,hogy kérdeztél,és bár elfogadtam a Te hitedet,de a kérdésedre válaszolva,mégiscsak ,,kicsikartál'' belőlem egy cáfolatot,a ,,helyességét'' illetően:DDD