Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
És még valami, ami lemaradt és most mozdult meg bennem. Nem leh
2010. december 05. vasárnap, 9:38 | Kavics22   Előzmény

És még valami, ami lemaradt és most mozdult meg bennem.

Nem lehet lelkileg kiteljesedni egy olyan kapcsolatban, ahol a szex mennyisége határozza meg a kötődés szorosságát. Ahol az a legnagyobb félelem, mi lesz, ha ritkul az intenzitás. Nem a belülről feltörő vágyakra alapozzák az együttlétet, hanem a strigulák játsszák a főszerepet. Az elvárások egy idő után a legszebb érzelmeket és a legjobb szexet is szétrombolják és itt már kezdődnek a vetítések, mellébeszélések, elhallgatások, hazugságok.
Széttörik a bizalom és már azt sem hiszik el egymásnak, amikor ténylegesen ott a vágy és valóban jó a szex. Ami a múltban jó volt, az igazság már ott is megkérdőjeleződik és innentől szinte menthetetlen az egész.

A vágyat is hagyni kell a saját útján haladni, mint ahogy önmagunkat. Nem kell rásegíteni semmivel, be kell vállalni, hogy a vágyat nem szükségszerűen fizikai együttléttel kell levezetni, az intimitásnak számos egyéb módja van, ami varázslatosabbá, változatosabbá teszi a párkapcsolatot. Közös felelősség !!

Ennek azonban legnagyobb gátja a megfelelési kényszer, a félelem a másik elvesztésétől. Pedig ez törvényszerűen bekövetkezik és idővel arra is rájövünk, nem a másikat, hanem önmagunkat veszítettük el, adtuk fel teljesen. Hogy miért is ? Talán azért, hogy a következő kapcsolatban jobban figyeljünk önmagunkra, a másikra, vagyis egymásra. Hiszen benne van a szóban is. EGY-MÁS. Egyek vagyunk, mégis eltérő egyéniséggel, gondolatokkal, vágyakkal, szóval mások.

Az őszinteséget pedig csak úgy lehet bevállalni már a legelején, ha a másik partner benne. Ha nem szül dacot, haragot, sajátos bosszút, ami úgyis visszaüt. Őszintének is csak úgy lehet lenni, ha nyitottak a befogadására. Ha nem, akkor is kitör, csak nem a partner felé, hanem úgy, hogy "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek". Mint ahogy most is. :)

Egy biztos, a lélek már a legelején leadja jelzéseit a testnek, figyelni kell minden rezdülésre, hiszen akkor még ott a megoldás lehetősége.

És hol marad vajon ilyenkor az a fene nagy tudatosság ? :)