Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
spiritosaurus képe
Lehet egy hülye válaszom? :D Tulajdonképpen mi itt
2010. december 04. szombat, 5:20 | spiritosaurus   Előzmény

Lehet egy hülye válaszom? :D

Tulajdonképpen mi itt megvilágosodott embereket keresünk, de basszus nem jön soha egy se... Jön olyan akiről mi hisszük azt, aztán kijelenti, hogy ő nem az, aztán jön egy, aki meg nem az, de kijelenti, hogy az. Látod milyen faramuci akvárium ez? ;)

Ezért is olyan jó benne lubickolni (és egyébként ezért járunk ide: lubickolni), és ezért nem fogadunk szót a manipulatív rákászrákoknak, akik azt mondják, hogy csak akkor lesz jó nekünk, ha kimászunk. Ha Te már tényleg kimásztál volna, akkor megtalálnád a módját, hogy az önmagad reklámozó megvilágosodott mester szerepe helyett hozz kétszer annyi vizet, mint amennyi az akváriumba fér, és beöntenéd hozzánk. Akkor aztán megemelkedne annyival a vízszint, hogy mind kilebegjünk a felszínén az akváriumból és ugyanúgy a vízben maradjunk. ;)

Így viszont nekem nem-megvilágosodott rákocskának annyi jön le, hogy Te nem bírod nézni, hogy mi pancsolunk az akváriumban, ezért inkább hevesen mutogatsz az üvegfal túloldalára bizonygatva, hogy ott lesz majd a jó.

Csak hát az üvegfal másik oldalán a rákocskák elpusztulnak, mert nincs víz, tudod?

Mi rákocskák vízi élőlények vagyunk, így a megvilágosodásunk nem abban rejlik, hogy kimászunk az akváriumból a szárazságra, hogy elpusztuljunk, hanem hogy elfogadjuk, hogy rákok vagyunk, és élvezzük a buborékok bizsergő simogatását, tudva, hogy a szabadság nem az akváriumon kívül van, hanem a rákocskákon belül ;)

Részemről pont ugyanúgy politizálsz, mint bármelyik politikus. Bizonygatod, hogy így meg úgy majd "jó" lesz nekünk.

De Mester, jó soha semmi nem lehet a jövőben!

Jó csak a jelen pillanatban lehet bármi is. Nem akkor ha kimásztunk az akváriumból, hanem most itt a vízben. És ha már majd annyian és annyira lubickolunk az itt és most vízében, akkor hidd el, lesz akkora hulláma a lubickolásnak, hogy széttörje az akváriumot, ha úgy kell lennie :)

Remélem érthető volt minden hasonlat, hisz Te hoztad fel ezt a rákos példát (ledegradálva minket). ;)

Soha ne akarj más lenni, mint aki vagy