Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Claryssza képe
Az ítélkezés egy tükör!
2010. december 01. szerda, 16:15 | Claryssza

Tehát a tükör törvényei érvényesek rá:

"A Tükör törvényei:

1. Minden, ami másokban dühössé tesz, zavar, amit "másképp csinálnék", amit megváltoztatnék stb., az bennem van, én nem fogadom el magamban. Lehet ez valamely tulajdonságom, valamely körülmény, illetve olyan korábbi esemény, történés, amelyet még nem dolgoztam fel érzelmileg mentálisan.

2. Mindaz, amit a más kritizál, amit meg akar változtatni bennem, a körülményeimben, és ez engem sért, bánt, erősen érint, azt nem dolgoztam még fel, nem oldottam meg.

3. Minden, amit más kritizál, amit meg akarnak változtatni bennem, a körülményeimben, de ez engem igazából nem érint, azt ők nem dolgozták fel, ők nem fogadták el magukban. A bennük lévő diszharmónia, melyet kivetítenek rám, mert nem tudják feloldani, nem mernek szembenézni vele.

4. Minden, amit én a másikban szeretek,elfogadok az magamban is megvan, magamban szeretem, elfogadom. Felismerem magam a másikban, amivel az egylényegűségünk mutatkozik meg."

***
Az ítélkezés:

Hatalom: A negatív minősítéssel a másik embert lenyomjuk, így mi felé tudunk kerekedni, így növelve önbecsülésünket. .Az ítélkezés egy kissé erősebb megjelenése a negatív minősítésnek.
Az ítélkezés összefügghet sok esetben az irigységgel is.
Elvárás: A minősítéssel, kritikával azt sugalljuk a másik embernek, hogy „szeretni foglak, ha megfelelsz az elvárásaimnak”
Energetikai szempont: egy-egy leminősítéssel, ítélettel a másik ember energiájából akarunk töltekezni, energiát „lopunk”, ő összeroppan belülről, a felszabaduló energia a miénk lesz.

Sokan ismerik már saját hibájukat, rossz szokásaikat. Remélhetőleg dolgoznak is azok jobbításán, tudják mi a feladatuk. Hagyjuk meg Neki, hadd haladjon a saját fejlődési útján. .

Ha minket ér, ne azonosuljunk vele, hisz a baj ott keletkezik, ha reagálunk, onnan már egyenes út vezet egy komoly, személyeskedő veszekedésbe, aminek semmi értelme sincs.
Nem azonosulni nem könnyű. Ehhez stabil önbizalomra, önbecsülésre és önszeretetre van szükség.