Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Már hogy lennék bizonytalan Istenben? Közhelyeket nem akartam
2010. november 29. hétfő, 21:28 | Éva.   Előzmény

Már hogy lennék bizonytalan Istenben?
Közhelyeket nem akartam mondani,komoly meghatározásokat meg Istenről ez idáig senki nem tudott mondani,még a középkori szentek sem,akiknek megvolt ez az eggyé válásuk,unio mistica. Egyfelől.

Másfelől meg nem erről beszélünk itt,hogy eggyé válás.Eggyé válni csak egy külső dologgal lehet,ami addig nem én voltam,márpedig a megvilágosodás nem erről szól,hanem arról ,hogy tulajdonképpen Én Önmagam lennék Isten. Ezt kéne felismernem,és tökéletesen átélnem,realizálnom.
Nem eggyé válni vele,az Önvalómmal nem válhatok eggyé,mert az én vagyok.

Harmadszor,a megvilágosodással is csak felismertem ezt a dolgot,de még nem realizáltam,mert az már a Nirvána szerintem,ott vagyok Én= Isten,ha azt is megvalósítom.A megvilágosodás ehhez csak a kiinduló pont.

Igyekeztem megválaszolni a kérdésedet.A nirvánában vagyok csak Isten,addig pedig nagyon sok lépés van
és csak potenciálisan vagyok Isten,egyébként mindig más,épp az a minőség,ahol tartok.A megvilágosodott sem a végállomás.Még ő sem mondhatja ,hogy Isten vagyok,csak ha a Nirvánát is megvalósítja.

Az egyesülés istennel az egy külső út.Keresztény, gnosztikus stb..utak.Persze belső út is,de mégiscsak egy külső Istennel egyesülsz.Ez a személyes üdvözülés,individuális út.
A megvilágosodás,/és nirvána/ a személytelen üdvözülés.
Két külön dolog,és itt most az utóbbiról beszélünk.
Bár én az elsőt tűztem ki célként:)