Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
legyen Néktek hitetek szerint
2010. november 28. vasárnap, 18:40 | Michaelita

Szerintem minden a körül forog, ami körül hagyjuk, hogy forogjon:)

Ha akarom és hagyom, akkor épp a gondolataim, az érzelmeim, a hitrendszereim, a szex, a külvilág, a belvilág, a kozmosz törvényei körül forog a világon minden. S hogy éppen mikor melyik van soron az egy emberen belül is többször változhat.

Csatlakozom az előttem hozzászólókhoz, akik azt mondják, hogyha megvan a lelki, szellemi összhang a párunkkal, akkor a meghitt testi kapcsolat is fontos és ráadásul Hermess leírásának igazat adva békítő, összehangoló erejű is lehet.
Ám nem minden, mert, ha a lelki szellemi kapcsolat megromlik, ha nem jók az alapok, ha elszáll a bizalom vagy a szeretet egy része, akkor a szex bármennyire is jó, egymagában már nem ad elég kötőerőt a kapcsolatban, egy bizonyos fokú lelki és szellemi tudatosságot feltételezve.

A kérdésedre azt hiszem igen a válaszom, mert hogyha szervi ok miatt nem lehetnék együtt azzal akit szeretek, de a kapcsolat jól megalapozott és minden lelki szellemi érték megvan benne és kölcsönös tisztelet, megbecsülés, szeretet, akkor szex nélkül is együtt tudnék lenni a párommal.
Ezt azért is gondolom így, mert hiszen egy kapcsolat kihűlése után is egyedül maradunk, és nem kaparjuk a falat a szex nélkül, merthogy a tudatunkon keresztül hatunk a vágyainkra, befolyásoljuk a gondolatainkat, érzelmeinket, a 2. csákránk működési igényeit.
Az egyik barátnőm ezt úgy fogalmazta meg nagyon bölcsen, hogy sokféle módja van annak, hogy örömöt okozzon az ember annak, akit igazán szeret.