Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Szaboxnak is szánom a válaszom és egyben köszönöm a
2010. november 28. vasárnap, 16:32 | Kavics22   Előzmény

Szaboxnak is szánom a válaszom és egyben köszönöm a hozzászólását.
Ha egy kapcsolatban kisebb-nagyobb nézeteltérések miatt nincs meg a lelki összekapcsolódás, akkor valóban a szex sem tud úgy működni, vagyis csak a lelki zűrök szintjén, ami hosszabb távon megölheti a legjobb szexet is, már ha hagyják a párok, hogy eddig elfajuljanak a dolgok.

A testi és a lelki összekapcsolódásnak egyensúlyban kell lennie. Ezen nem feltétlenül azt értem, hogy minden pillanatban teljes harmóniára van szükség, inkább azt, hogy hosszabb távon a lelki meg tudja teremteni a testi, a testi pedig a lelki egyensúlyt. Mint egy mérleg, ami olykor ki-kibillen egyik, vagy másik oldalra, míg végül már alig lehet érzékelni a billegést. Vagy azért, mert a párok tudatosan, egymásra figyelve keresik a megoldást, vagy pedig azért, mert egymást erősítve, a kezdeti gondokat feltárva már nem is igazán létezik a probléma.

A feromon vonzás működése már az elején kiderül, a szexet pedig tanulni kell minden egyes kapcsolatban. Szerintem nincs is olyan kapcsolat, ahol a párok szexuális igényei, szokásai egyenlőek lennének.

"És hogy menjen, úgy kell tudni lefeküdni egymás mellé este, mintha mi sem történt volna, mintha senki nem mászott volna a lelkedbe egy-két órával korábban. Tudni elengedni és megbocsátani a lélektársadnak. Hiszen ő is keresi magát, miközben téged is szeretne megtalálni, csak éppen nem olybá tűnik az esetlen próbálkozása. "
Azt hiszem, ezek nagyon fontos mondatok.