Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Ahol tartunk
2010. november 28. vasárnap, 15:32 | hermess   Előzmény

... szerintem testi és lelki harmóniára is szükségünk van a működésünkhoz egy kapcsolatban. Csak a testi már nem elég. Csak a lelki meg még nem elég.

De igen, egy harmonikus és mindenben kiteljesedett hosszú kapcsolat végén lehetséges, hogy a lelki szeretet tartsa össze a társakat, ha az alsóbb összetevők már nem olyan erősen működnek, vagy szublimálódtak a felsőbb energiákban.

Azonban ott ahol tartunk, a lelki összhang nagyon fontos ahhoz, hogy a szex felemelő legyen, és a testi vonzás is fontos ahhoz, hogy a lelki szeretet egyre magasabb szintű lehessen. Bármelyik hiányzik, vagy hibásan működik - már döcög a kapcsolat.

Ha valami miatt nincs meg a lelki összhang, az általában a testi kapcsolat rovására megy átlagszinten, a szex alacsonyabb szintűvé válik, míg egyik vagy másik oldalról el nem lehetetlenül. A lelkisebb szokta hamarabb feladni. "Van másik!" - szól ilyenkor az ego, és továbbáll. Mindkét fél által tudatosan gyakorolt elengedéssel, megbocsájtással, a saját tudati folyamatok kontrolljával azonban a jó szex fenntartható. És ez esély a kapcsolat javulásához, míg a lelki folyamatok össze nem csiszolódnak.

De ez mindkét fél részéről szükséges, egyedül nem megy. És hogy menjen, úgy kell tudni lefeküdni egymás mellé este, mintha mi sem történt volna, mintha senki nem mászott volna a lelkedbe egy-két órával korábban. Tudni elengedni és megbocsátani a lélektársadnak. Hiszen ő is keresi magát, miközben téged is szeretne megtalálni, csak éppen nem olybá tűnik az esetlen próbálkozása.

De miért ne lehetne egy jót szeretkezni, addig is, amíg másnap a meccset folytatjuk? :DDD Ha mind a kettőnkben meg van erre a szándék, ha az alapoknál működött a feromon vonzás, akkor menni fog. És tőlünk függ, hogy milyen magasztos lesz, ami meg az elengedés mértékétől, képességétől függ.