Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nem olvastál? Ott a válasz az első mondataimban: pillanatokra ki
2010. november 27. szombat, 10:29 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Nem olvastál? Ott a válasz az első mondataimban: pillanatokra ki tudok már lépni. Azt is megírtam, hogyan érem ezt el. És ne csak úgy tűnjön, hanem értsd is úgy, benne vagyok még én is bőven. :). Nem vagyok megvilágosodva, ha erre gondolsz, :) Sőt ki sem mernék hasonlót még jelenteni. Ugyanakkor vallom, alap állapotunk pont az, a megvilágosodott állapot, amit néha meg is pillantunk, ahogy te is, mikor ilyen élményeid vannak. Az életünk jelentős részében meg csak "álmodunk", valami skizós állapotban. Önelfelejtésben, zombiként. Sokszor abszolút nem vagyunk tudatában annak sem, mi zajlik bennünk, nem hogy körülöttünk. Pl.: mikor bele vagyunk merülve gondolatainkba, vagy emlékekbe, sorolhatnám még. Feleslegesen, mert szerintem tudod, mire gondolok.

Magány. Szerinted létezik?

Mit tennék? Azt, amit most. Figyelnék. Nem kell ehhez láthatatlannak, vagy gazdagnak, vagy bármi másnak lenni.

Mit adna neked a gazdagság? Miért akarsz eltűnni? Ne lássanak? Mitől bujkálnál? Kívülről sokszor csak az jön, amit még nem tanultunk, oldottunk, engedtünk el. Én ebben hiszek. Más állapotokban, amiről írsz, csak a díszlet változna, önmaga az ok, ami ezt a vágyad generálja, ott maradna.

én így gondolom.

Benne lenni a mátrixban még mindig, miért lenne rossz, vagy alacsonyabb rendű, vagy ilyesmi?
Szerintem a dolgok egymással összefonódva léteznek, mint a szövet szállak a terítőben. Csak a megnyilvánulásuk változik. Attól hogy nem látunk valamit, attól ott lehet. Volt már neked is gondolom olyan, hogy megbotlottál. Nem láttad, pedig ott volt az akadály.

Egyébként menekülésnek látom, mikor az ember a saját világában nem érzi jól magát. És inkább el akar tűnni, vagy mást élni annál, mint ami van. Ábrándok világa. Az az igazi mátrix :)