Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
...dehogynem, még mindig hatnak rám ezek, csak pillanatokra tudo
2010. november 27. szombat, 9:46 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

...dehogynem, még mindig hatnak rám ezek, csak pillanatokra tudom még megtartani azt, amit kérdeztem tőled. De ha már hatnak, akkor igyekszem belemenni. Egyre mélyebben. Régebben elhessegettem, mert mondjuk : nem illő rossz kedvűnek lenni, egy baráti összejövetelen.
Most már tudom, akkor és ott annak helye van. Ha félremegyek, jobban belemerülök az érzésbe, vagy azonnal elmúlik, vagy megadja a választ, miért jött ez most fel bennem, vagy mindkettő. Nem kell mindenkire átragasztani a "bajom" :).

És ha már elmélettől gyakorlatba mentünk, Te hogy csinálod? Éled meg?

nem is állítottam semmit, csak annyit: ültem a buszon és figyeltem. Ugyanúgy, mint Te mátrixodról írva :).

Egyébként a környezet abszolút nem szabja meg a hangulatunkat. A hangulatunkért inkább az a felelős, mi mire asszociálunk egy adott helyzetben.

Sokat számít, milyen előítéleteink, sztereotípiáink, emlékeink vannak bennünk.

Környezetei hatás az is, mikor egy nő szépségét megdicsérik. Akkor ezek szerint szerinted minden nő "jól" reagál majd erre? Vagy lesznek azok, akik elháborodnak, vagy elszállnak, vagy elpirulnak, elosonnak a helyszínről?

Attól függ, a nő, hogyan él önmaga női oldalával: ha ez a hiedelme, hogy ő csúnya, még gúnynak, beszólásnak, alázásnak veszi, míg az, aki jól van ni oldalával, megköszöni :)