Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
Ismétlődés?
2008. augusztus 06. szerda, 0:09 | fehercsongor   Előzmény

Nekem a közelség <-->távolság kapcsolatát juttattja eszembe.Egyik nap,nő,pasi stb. olyan mint a másik,főleg ha nem figyelünk oda.Lényegi és alaki azonosságok alapján van a sok-sok egészen más.
Távolról,felszínesen nézve inkább a közös,a hasonló jön elő,és közelitve tünnek fel az egyedivé tevő részletek.De attól is függ,hogy melyik egyedi néz,mert előfordulhat,hogy a másik néző az érzékelésével előhívott sokszínű,villódzó csodából ,azt elemezve ,felbontva éppen a másik által közösként felfogott részleteket,tulajdonságokat tekinti egyedinek,és attól kábul,csodás ritkaságként érzekelve azt,míg a másik szemlélő által unikumként számontartott tulajdonság számára közönséges gyakori és uncsi.
Másrészt:mi is (világunk részeként)ritmusok,hullámzó ismétlődésrk nagyon finom és bonyolult összjátéka,szövevénye vagyunk,és ahogy fokozatosan önmagunkhoz visszatalálunk,egy úgy ringatnak egyre finomabb rezgések,ismétlődésdek.Nem véletlen,hogy,amikor szerelmes lelkünk megpróbálja testünket is az égbe ragadni,akkor is hullámzó,ritmusos mozgások ismétlődnek.felacso