Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
Egyetértek veled Claryssza, bár nekem a kettő valahol
2010. november 25. csütörtök, 9:08 | tvir   Előzmény

Egyetértek veled Claryssza, bár nekem a kettő valahol kombinálható.
Számomra az, hogy “A világ jól van úgy, ahogy van” azt jelenti, hogy mindennek van oka, mélyebb értelme, és éppen ezért jól van úgy ahogy van. (Az egyes ember szintjén ez persze tűnhet tragédiának, nehézségnek, stb.)
És ez nyilván nem zárja ki azt, hogy tegyünk dolgokért. Attól, hogy elfogadunk jelenségeket a világ szintjén, nem azt jelenti, hogy feltehetjük, vagy fel kell tennünk a kezünket, hogy akkor ez így is marad.

Legalábbis egyre inkább ez a véleményem. Tudom, hogy vannak tragikus emberi sorsok, és nekem is elszorul a torkom, ha egy éhező etióp kisgyerekről látok fotót, de ezt nem tulajdonítom egy büntető Istennek, vagy egy romlott világ részének. Szomorú, hogy van ilyen, de valószínűleg nem véletlen. És amit én tudok tenni, hogy mondjuk elkezdek támogatni egy afrikai kisgyereket, és remélem hogy más emberek is követik ezt. Vagy teszem azt, ami tőlem telhető.

A környezet szennyezés például mindig elkeserít, de ha úgy tekintek rá, hogy ez reménytelen, ez egy "sz@r" világ, abból nem elég, hogy nem lesz jobb, de én is csak egy lehúzó erő leszek. Ehelyett az gondolom, hogy lesz majd valami megoldás (mert vannak csodák), csak tennünk kell a magunk szintjén, amire képesek vagyunk. És hiszek benne, hogy az emberi tudatosság meghozhatja a gyümölcsét, csak kellően sok embernek kell tudatossá válnia.