Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Szia Marcsi
2010. november 25. csütörtök, 8:33 | Domoszlai Katalin   Előzmény

arra a részére reagálnék, hogy honnan van energia a vita félékre. Mindig annak van a helye, az tanít, ami történik velünk. Ha lélekben vágyunk az erőszakmentes kommunikációra, de még sem sikerül ezt mindig megvalósítani a való világban, az rámutat egy blokkra, amit oldani kell. Ha az ember valami egós játszma miatt vagy bármi más okból nem látja önmagát, a motivációit tisztán, akkor kapja a tükröt az oldalon, az életben, álmokban, mindenhol.

Ha a személyiség fejlődése során területek leszakadtak, akkor jó passzban hiába vagyunk "magas röptűek' stressz esetén arra a szintre esünk vissza ahol a blokk található.

Minden, amit a személyiség támadásnak azonosít be, csak az egó korlátja. Ha az egó elengedi azt az azonosulását, szerepjátékát stb. akkor hirtelen, mindegy varázsütésre az elveszíti a "támadás" a negatív értelmezését. Meg lehet benne találni a segítő szándékot, hiszen csak rámutat arra, hé te ott, Te nem vagy ezzel a szerepeddel azonos, jóval több vagy ennél, engedd már el ezt a buta kapaszkodást :-D

Az alsó tudattalan hullámokban löki ki a tanulnivalót és a szinkron elv alapján általában ezt egy csoport kapja meg.
Ha segítségül hívjuk az integrál szemléletet, akkor könnyű, szinte játékos módon ki lehet bontani és befogadni a tanulni valót.