Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Nem, én nem vállalom...::D
2010. november 24. szerda, 19:51 | hermess   Előzmény

Ha az eddigi próbálkozásaim leperegtek rólad, kudarcélményt nem szívesen vállal be az ember...:DDD

Majd megbillent a saját sorsod, de az rendszerint fájdalmasabb szokott lenni, mint önként elébe menni a változásnak. A labda most nálad van. De hát ezért vagy itt valszeg, hogy elég üzemanyagot gyűjts a továbblépéshez össze.

Ha olvastad a hsz-omat, nálad a differenciálódás mértéke ezen a helyen már kimeríti a határértéket. Vagyis innen tovább számodra már nem ad semmi pluszt, másoknak meg kezd idegesítő lenni. Már mindenki elmondta neked ami tudott.

Egy magasan integrált személyiség látásmódja pedig már egyik kvadránsban sincs kizárólag, hanem a négy kvadráns közepéből kiemelkedő merőlegesen van valahol - egyre feljebb. Én talán még ebben az életemben meg tudok a középpont tövében kapaszkodni...:DD

Nem kell kizárni az anyagelvűséget, Semmi nem kell kizárni, minden egyszerre van. Csak a látásmód szűk, és egyszerre csak egy kvadránsból lát, értékel, azonosul az ember. Tágulj ki! Egy adott térben csak a teljesen tágra nyílt lények képesek konfliktus nélkül megférni, mert nincs bennük ellenállás, egymásban tudnak lenni.

Ha csak bizonyos mértékben nyíltál meg, akkor elvben meg tudsz lenni a veled hasonlókkal egy térben, de csak összehangolás révén. Vagyis egyet kell értenetek. Minden más szintkülönbség, vagy azonos szintű összehangolatlanság állandó konfliktus és fájdalom forrása.