Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kyara képe
Mielőtt elolvasnám a többiek
2010. november 23. kedd, 18:32 | Kyara

Mielőtt elolvasnám a többiek hozzászólásait...

Elgondolkodtattál...
Először azt mondtam volna: igen, de amikor a "ne találkozz velük soha többé" részhez értél, hát, ott már elakadtam. Ahogy tovább olvastam...

A megfelelési program feladása még menne, természetesnek venni már nehezebb lenne, de nem tartom kizártnak, hogy valamilyen módon egyszer (talán nem is olyan sokára) el tudnék érni egy olyan tudatállapot, amikor erre is képes volnék.

Hogy lenne-e értelme? Ha nagy a visszatartó erő, és nem tudsz másként tovább haladni az utadon, amiről biztosan tudod, hogy az a te igaz utad, akkor van értelme. Ezek a kötődések lehetnek olyanok, amelyek ellehetetlenítik a haladásodat. De nem tudom, szükséges-e ehhez a : "ne találkozz velük soha többé". Hiszen ha már egyszer "leváltam", akkor azt egy nagy elhatározás és komoly belső munka előzte meg. Attól, hogy újra találkozom velük, még nem "esek vissza" a régi energiába. Hisz, ha már túljutottam rajta, az azt feltételezi, hogy elég magas szintre emeltem a tudatosságomat ahhoz, hogy ne legyen képes visszahúzni ez a régi energia.

Ha azt nézem, hogy mit nyernék vele, abban a pillanatban jelentőségét veszíti az a kérdés, hogy mit veszítettem. Mert szerintem, amit nyerhetnék vele (ha tényleg erősen akadályoznak), az sokkal több annál, mintsem igazi veszteségnek fogjam fel a feladásukat. Attól függetlenül, hogy eközben mit érez, mit él át az egó. Felsőbb énem szemszögéből próbálva megválaszolni a kérdést.

Persze filózni könnyű róla, megtenni megint más. :)

Az én utam: www.kyarapage.blogspot.com