Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
asztma
2010. november 23. kedd, 13:29 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

csak és kizárólag a betegség miatt írok most ide.

Alenkának tudok igazat adni, sajna saját tapasztalatból beszélek.

Nos: igen, a tüdő összeszorul, bent reked a levegő, kifelé nem megy. Olyan "Darkvéderesen" hörög az ember, próbálna ugyan levegőért kapkodni, hiszen a bent elhasználtban már nincs oxigén, de mivel nem tudja kijuttatni a régit, nem megy befelé sem.

Porallergiám miatt náthaféleként újult ki, majd javulás helyett ez lett a vég.

Az, hogyha csak ujjal mutogatok másokra, csak hárítom a problémát, ami nyilvánvalóan belőlem ered. Itt az eredendő okot kell megtalálni, hiszen az, hogy Anyámmal milyen volt a kapcsolatom, stb, csak jéghegy csúcsa. Nem az eredendő probléma: valami hasonló lehet: saját magamban nem élem a jogom van élni, kapni, adni stb. dolgokat. Tudok róla elméletben, de azzal sem állt helyre a dolog, h a szüleimmel rendeztük a kapcsolatunkat. Csak azért nem, mert a dolgok több szintűek. Ez csak az egyik állomás.

Más hasonlattal élve, talán jobban meg tudom ezt fogalmazni: felelősség: sok téren vállalom ugyan, bevallom, ha hibázom, de ha a hitelem törlesztő részletét kell utalnom, nem őszintén él bennem a hála, és a felelősség vállalás, hogyha már fel vettem, akkor fizessem is azt teljes felelősséget vállalva.

Azt hiszem ennyit tudtam hozzátenni. Természetesen, ha van valami észrevételetek az asztmával kapcsolatban, szívesen olvasom azt is.

A domináns anya témához meg nem tudok hozzászólni, nem vagyok szakértő.

Buddhanita