Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Egyetértek Humorgumóval az idézetet illetően, aki elvárja a
2010. november 22. hétfő, 12:24 | Ramina   Előzmény

Egyetértek Humorgumóval az idézetet illetően,
aki elvárja a szeretetet, az nem fedezte fel még a szeretetet sem önmaga felé, sem mások felé.Inkább szeretet hiányban él.Feneketlen kút,ami nyelné csak nyelné a szeretetet.Amig nem kerül kapcsolatba a saját szeretetével(és ezen keresztül az Istenivel) , másoknak sem tud adni,visszaadni.

Amikor már tudjuk szeretni magunkat, akkor egyrészt töltögetnénk magunkat a saját magunkban felfedezett forrásból. Másrészt,még sok létszintig szükségünk van mások szeretetének a megélésére is.Ahhoz meg az elfogadás kell.Ezekből meg már lehet másokat szeretni.

Aztán,vannak kondicionálások, mely szerint a testvéreknek "szeretniük kell egymást",az "anyáknak szeretniük kell a gyerekeiket" stb, igy aztán valahogy esetleg el is várjuk bizonyos emberektől, szituációban a szeretetet.

Van egy általános félreértés is, tudniiilik, hogy a szeretetet "adják" és mi "adjuk". Ez a köznyelv.
Talán közelebb állunk a valósághoz, ha azt mondjuk a másoktól felénk irányuló szeretetre, hogy vagy jön a szeretet felénk , amit itt a hétköznapi sikon megtudunk élni vagy nem. És ugyanigy mi is: vagy érzünk valaki iránt szeretetet vagy nem.
Ezt ,úgy tűnik, nem lehet kierőltetni, "megteremteni".

A szeretet elutasitása mögött sem az önzés áll. Egyszerűen nem tudjuk elfogadni másoktól.Ezeregy okból.

Magunkat szeretni, másokat szeretni, mások szeretetét elfogadni - ez nagy lecke, sokáig tanuljuk.
Ezek mindegyike szoros kölcsönhatásban áll egymással.