Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Dominancia
2010. november 21. vasárnap, 12:55 | Névtelen (útkereső)

Kedves Katalin !

Én részemről értékelem az igyekezetét,de az ilyen publikációknál bizonyos szabályokat érdemes lenne betartani.
Amennyiben mások véleményét közli egy témában,azt mindenképpen górcső alá kell vennie,és összevetni más hasonló,illetve ellentmondó véleményekkel is,összegzésként levonva a végső konklúziót az állításról.
Ahogy ön teszi,az ilyen módon nagyon egyoldalú megközelítés,ráadásul nem ad módot az állítás megvizsgálására sem,eléggé sajátos módon elnyom minden ilyen kísérletet.
Egy helytálló szakmai véleményre,amivel igyekeznének egyértelműen téves állításokat tisztázni,ön azt mondja ,,szétoffolja ''az írását.Nem teljesen világos előttem ,mit ért ez alatt,hiszen az lenne a cél,hogy
hogy körül legyen járva a téma,ki legyenek igazítva az esetleges szakmai hiányosságok vagy tévedések,
miután ezt ön nem tette meg.
Amennyiben ön nem fogad el ellenvéleményt,abban az esetben Önnek kéne olyan tudással rendelkeznie, hogy az állításai ,illetve azok állításai,akiket idéz,kikezdhetetlenek legyenek.
Ha ön elkötelezte magát egy ilyenfajta felvilágosító munka mellett,akkor próbálja megőrizni a hitelességét.Ehhez bizonyos szabályokat mindenképpen érdemes betartani.
Vagy olyan témát indít,amiben kellőképpen otthon van,és elfogadható érvekkel alá tudja támasztani az állításait,vagy ha másokra hivatkozik,akkor is legalább azon a területen kikezdhetetlen tudásának kellene lenni.Ha ez még nincs meg ,az nem baj,de akkor segítségül kell hívnia más szakértőket is a témában,és több oldalról is alá kell támasztania az állítást,és így közölni.Vagy ha ezek nélkül publikál pusztán magában egy állítást,akkor viszont el kell fogadnia a kiegészítő,a korrigáló,vagy esetleges ellenvéleményeket is.
Ha ön nem szívesen fogad el ellenvéleményt,akkor alapozza meg úgy a tudását,hogy az kikezdhetetlen legyen ,és így legyen képes megdönteni az ellenvéleményeket.
Gondoljon arra ,hogy aki publikál,népszerűsíteni próbál valamit,az felelősséggel is tartozik az iránt ,amit
állít.Tehát törekedjen a megalapozottságra,próbáljon olyan tudást szerezni,hogy az állításait meg is tudja védeni.Semmi esetre sem az a megoldás,hogy egy jól megalapozott szakmai kiegészítést úgy reagál le ,
hogy azonnali diagnózist ad az illetőről és terápiára küldi.Ezzel ön hitelét veszti,és lehet,hogy ennek következtében az egyébként pozitívan értékelhető törekvése is.

Baráti üdvözlettel: dr.Ferenczi