Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A domináns anyák...
2010. november 21. vasárnap, 11:18 | Alenka (útkereső)   Előzmény

Nem védek anyatípusokat, sőt anyákat sem. Talán inkább Te védesz vehemensen egy elméletet, amiről nekem az a véleményem, hogy nem állja meg a helyét.

Hogy neked miért jó, hogy elhiggy valamit, amit valahol olvastál és a betegségek lelki hátterével nyilvánvalóan nem illik össze, ahogy interpretálja, az a Te dolgod, mégha transzperszonális pszichológiának is hívják. A pszichológia is olyan mint minden más tudomány vagy orvoslási metódus. Van, amire jó, és van amiben tévednek. Szerintem az általad vázolt ügyben tévednek.

Nem vitatom el a jogod, hogy állást foglalj mellette, és megtartom magamnak a jogot, hogy kételkedjek benne.

Szétoffoltam volna a témád, azzal, hogy nem értek egyet az általad leírtakkal és a megközelítés módjával? Vagy azt gondoltad, hogy mivel ezt a transzperszonális pszichológia találta ki attól majd azt gondolom, hát persze, hogy úgy van, miket is beszélek, pesze, hát ez a traszperszonális pszichológia! Peched van, nem ismerem a transzperszonális pszichológiát, de a betegségek lelki hátterével kapcsolatban a legkülönfélébb forrásokból alaposan tájékozódtam.

Vizsgáld meg a saját motivációid, szerintem neked kellene körülnézned, hogy miért is vagy annyira túlfűtött ebben a témában.

Üdv:
Alenka