Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Úgy látom
2010. november 21. vasárnap, 8:51 | Domoszlai Katalin   Előzmény

érzelmileg érintve vagy a témában és ez akadályozza a tisztánlátást. Védesz egy anya típust, aki, mivel ez egy pszichológiai leírás, ugyanúgy mint az állatorvosi ló esete, teljesen tisztán a valóságban igen ritka. Valószínűleg nem olvastad az első részt, ahol a túl " lazán " tartó anyáról van szó.

Nem tudom mi az oka az érzelmi túlfűtöttségednek, de érdemes lenne meditációban megnézned.

"Nem hiszem, hogy az így feltett kérdés a valódi problémára kérdez rá. " ez a mondat lefordítva a következőt jelenti, nem EZ az ÉN ( Alenka belső gyermekének ) problémám. Elhagyatottságot, becsapottságot érzek, de ez csak tipp a részemről. Barbara Somers nem állította a könyvében hogy minden asztma oka az anyai túl szorítás, és azt sem hogy minden gyerek, akinek az anyja domináns, asztmás lenne. Te lovagolsz ezen, az ok nyilvánvaló, tagadsz valamit, mert a tagadás zaja elfedi azt amivel szembe kellene nézned.

Még ezt találtam a neten:

Okozhatnak-e asztmás rohamot a lelki megrázkódtatások?
Igen, pszichés okok is hozzájárulhatnak az asztma rosszabbodásához. A stressz, a görcsös félelem nemcsak gyengíti az immunrendszert, hanem közvetlenül is elősegíti a légutak összeszűkülését. A sírás, a nevetés pedig akár rohamot is kiválthat, mivel mélyebb, gyorsabb légzéssel járnak, könnyebben megreked a tüdőben a levegő.

Tehát mind a két típusú probléma létezik, a kettő nem zárja ki egymást.

Igen, nagyon fontos megnézni a gyermeket is, miért nem képes felnőni. Meg az apát is de ez a következő blog témája. De ha nem fogadod el az a tételt, hogy amiben meg a hagyományos és a transzperszonális pszichológiai és egyetért, hogy a korai gyerekkorban érhetik olyan hatások a gyerekeket, amelyek súlyos, vissza nagyon nehezen fordítható lelki sérüléseket okoznak, olyanokat, amiből külső segítség nélkül nem lehet kijönni...

Szeretném ha nem offolnád szét a blogot, bár túl sokat nem tudok ellene tenni. ( A múltkori is így járt...:-)
De ha a saját problémádat megosztanád - őszintén és bevállalósan - egy saját témát indítva, nagyon sok jó szándékú és hasznos tanácsot kaphatnál az oldalon.