Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domináns anya, de mi az ok?
2010. november 20. szombat, 21:25 | Alenka (útkereső)

Az ok ismerete nélkül nem lehet értelmes terápát adni senkinek.
Minek kell egy anyának dominánsnak lenni?
Mire kell a gyerek és a hatalomgyakorlás? Minek csinálja az anya?

Nekem alapvetően nem stimmel valami ezzel a leírással.
Nem tudom milyenek a domináns anyák, nekem ilyesmik jutnak eszembe a leírás kapcsán.

3 éves korig teljes egészében az anya aurájában van a gyerkőc és normál esetben 7 éves korra elhagyja és önálló aurába kerül. Mi tudja a normál leválást megakadályozni? Trauma, természetesen, ha nem dolgozza fel az anya. Életveszély, súlyos betegség, gyerekkel vagy az anyasággal kapcsolatos trauma.

A gyerekre telepedett anya esetében, amikor a gyerek már szeretne önállósodni, de az anyja nem hagyja, akkor a tejcukor intolerancia, tejcukorallergia a jellemző betegség.

Az asztma inkább akkor jellemző, amikor valaki jogos jussát nem kapja meg, ha valami, ami jogosan járna neki, mégsem kapja meg. Amikor az anyától ezt a fajta konfliktust átvállalja a gyerek, akkor lesz asztmás 7 éves kora előtt, de elvált szülők esetén gyakori, hogy az apa figyelmének hiánya miatt, amit természetesen jogosan járna neki, a kisgyereknél saját betegségként alakul ki az asztma.

Az asztmás gyerek tele van levegővel, kifújni nem tudja, így az anya szorításában élni, nem kapni levegőt nem ezt a betegséget jellemzi. Krupp, szamárköhögés esetében nem kapnak levegőt a gyerek.

Üdv:
Alenka