Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
őszintén? tényleg őszintén?
2010. november 20. szombat, 9:48 | Michaelita

Jó, bevállalom, hogy leleplezek egy-két női praktikát:)

Szóval Szeges kedves! Mi és a környezetünk is voltunk ilyen helyzetben, helyzetekben.
Én úgy gondolom/látom, hogy számtalan oka lehet a dolognak, de megpróbálok pár tipikusabbat leírni.

Van olyan, aki soha nem tudta elengedni a szüleit, ezért a partnerét sem tudja. (A volt férjem nem tudta elengedni az édesanyját, a volt barátnőjét, engem sem és most nem tudja elengedni a 29 éves fiát, hogy élhesse a felnőtt önálló életét. S ilyet nőknél is látok)

Van olyan, aki az önbizalomhiány miatt nem tudja az elengedést végigcsinálni, mert kevesebbnek érzi a partnere nélkül magát. Van aki a félelem miatt, mert az ismert rossz is jobb lehet számára mint a bizonytalan, ismeretlen, akár kiszolgáltatottságot is tartogató új ismeretségekbe bonyolódás.

Van olyan, aki az erős érzelmek béklyójától szenved (szeretet, közös öröm,...). Én egyik partneremet a bennem lakó düh és harag miatt nem tudtam elengedni. Magamra voltam nagyon dühös (tudattalanul), hogy mellette kisiklott a saját életem (az Ő életét éltem nem a sajátomat).

Van olyan, aki nem tud egyedül megmaradni, mert fél a befelé (önmagába) tekintéstől, nem tud a saját társaságában megmaradni.

Van olyan, aki pedig csak a társtalanság, elengedés gondolatát nem tudja elfogadni. Itt lehet a háttérben el nem gyászolt szeretteinek a visszahatása. Ennél a személynél olyan, mintha egy gondolat-örvényben tartaná saját magát, amiből nem tud kiszabadulni.

Van olyan is, aki nem tudja megtalálni a saját energiaforrását, másokon keresztül tud csak hozzájutni, neki a volt társa energiakészlete a visszahúzó erő.

Aztán most vegyük a kényesebb részét.
A nők, a hódítás, mesterkedés, férfiak önmagukba bolondításának nagymesterei (ősi ösztönből, de van, aki rá is játszik). Élvezik azt, hogy hatalmat gyakorolhatnak a másik nem felett.
Na Ők aztán igazán nem tudnak, nem akarnak elengedni, mert nehogy már hagyják ezt a hatalmat kicsúszni a kezükből (ez nem is biztos, hogy tudatos folyamat a nő részéről).
No de ezt csak olyan férfivel lehet megtenni, aki partner rá. S ha erről van szó, akkor ott általában a férfi hátterében nem csak egy nő áll, hanem egy hatalmat gyakorló anya, vagy apa is.
Mert az a férfi, aki nem hagyja, hogy a szülei hatalmat gyakoroljanak felette az a partnerének sem fogja hagyni. Én így látom/gondolom.

S szerintem ezt még lehetne folytatni és lehet, hogy sokféle okot találnánk (Nálam, az életemben is több jjelent meg eddig: elválás fájdalma, szeretet, harag, elengedési- elgyászolási folyamat hiánya. Mert bizony az élő szeretteinket is el kell gyászolnunk, - hogy el tudjuk engedni - hisz a kapcsolat meghal a számunkra, attól függetlenül is, hogy az adott személyt továbbra is szeretjük)