Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Szia Szeges!
2010. november 20. szombat, 8:51 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Ahhoz hogy megértsd, miért nem könnyű valakit elengedni, ahhoz azt kell elfogadni, hogy a személyiségünk többrétegű. Csak egy felosztási lehetőség a sok közül, ha a bennem élő felnőttre és a belső gyermekre gondolunk. Annyi belső gyermek él bennünk, ahány fő korszakra a gyerekkort, benne a tinédzser kort is fel lehet osztani.
Ha a belső gyermek sérülést, sérüléseket szenvedett el a gyermekkorában az apjától, az anyjától vagy mindkét szülőtől, akkor cipelnie kell ezt a fájdalmat, ami feldolgozatlan maradt ( mert nem kapott segítséget hogy feldolgozza ) Választ hát egy párt magának, ahol ugyanazokat a problémákat, fájdalmakat éli meg újra. Megoldás persze nem születhet, mert ahhoz a gyermekkorban történt dolgokat kellene először feldolgozni, úgy kerülne a helyére az egész történet. Ha viszont a belső gyermek eléri a célját és az illető nekiáll a múltját feldolgozni, egyedül meditációkkal, más gyakorlatokkal vagy terápiás segítséget is igénybe véve, akkor van értelme annak, hogy a dolgok így és csakis így történtek.

Energetikai megközelítés szerint, el kell vágni az étersíkon létrejött szálakat. Mik is ezek?
Vágyak - eltervezett közös jövő, például egy nyaralás, házvétel stb.
Félelmek - nem kapok nála jobbat, az új kapcsolatban még jobban sérülni fogok, mi lesz velem stb.
A hamis önértékelés, hiúság - ezt a részét vetted először észre
Szerződések - azok, amiket fogadalmaknak élünk meg, ilyen például, hogy örökké szeretni foglak, mindig hű leszek hozzád, ha beteg leszel ápollak, jóban rosszban, van aki ezt tényleg komolyan bevési magának a tudattalanba,
Harag, bosszúvágy - ha bár általában rejtetten működik, de csak úgy tudunk megtorolni dolgokat, ha újra összekerülünk :-D vagy marad a kézigránát...
Birtoklási vágy, féltékenység stb.
Aztán itt a jó és rossz karma, ki tartozik kinek, jóval és rosszal, nincs értelme a végtelenségig játszani az adok-kapok ördögi körét. Inkább vagdossunk szálakat meditációban! Ami tanítás még benne van a sztoriban, az előjön a meditáció során vagy pedig álmok formájában.