Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
Nagyon köszönöm Kati. Igazad van, mindenben ott a pozitív oldal,
2010. november 14. vasárnap, 4:48 | tvir   Előzmény

Nagyon köszönöm Kati. Igazad van, mindenben ott a pozitív oldal, a lehetőség. próbálom majd gyakrabban észrevenni.;)

Érzem, hogy valamit biztosan kapok vele. Lehet, hogy ez is egy út ahhoz, hogy végre a megfelelési kényszert letegyem, és ne érdekeljen mi a társadalmi elvárás az "intelligens" ember felé..;)
Ha lecsupaszítom, nem attól leszek boldog, hogy van egy rakat adat az agyamban, hanem sokkal inkább, hogy közeledhetek a valóság, Isten felé.

Érdekes, most hogy mondod, talán az arcmemória az egyetlen, amiben elég jó vagyok.;) Néha magam is meglepődök rajta...

A jobb agyféltés üzemmód biztosan nem a kor, hanem a meditációk hatása, szerintem. Viszont azt nem értem, hogy attól, hogy balkezes vagy, miért lenne ez neked bal. Szerintem ez "kezességtől" függetlenül jobb, mert az szól a holisztikus látásmódról, kreativitásról, stb.
Kattintgattam az oldalon mindenfelé, és az egyik hozzászóló honlapjára tévedve találtam egy nagyon jó videót, egy agykutató mesél a bal agyféltekés agyvérzéséről, hogy mit élt át.
(Remélem nem gond, ha belinkelem. Sajnos a youtube-os verzión nem volt felirat.)
Az oldal közepén: Jill Bolte Taylor:
http://tudatosteremto.hu/tan.html

Az Akasha nekem valahogy olyan távoli, elérhetetlen valaminek tűnik. Sanyinak is volt egy meditációja, hogy információ letöltés az Akashából, de én valahogy elkönyveltem, hogy erre én meg nem vagyok elég érett. Tudom, nem helyes, de valahogy ez már olyan távolinak tűnik nekem, hogy egyelőre én megelégszem közelebbi célokkal. (Kicsit az a kategória számomra, mikor az útkeresők belevetik magukat a megvilágosodás témába. Számomra az még olyan sokad rangú, olyan távoli valami, hogy nem is tartom fontosnak a boncolgatását. Van még sok közelebbi megoldandó dolog.;)

"A minden tudás a mienk, fogadd el hát ajándékként a memória " romlását". Olyan ez, mintha Isten elkérné a pénztárcádat és helyette adna neked egy bankkártyát végtelenített egyenleggel! :-D"
ez valami szuper hasonlat. köszönöm.:) megpróbálom jó mélyen bevésni.;)