Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Megvilágosodás
2009. április 03. péntek, 9:05 | Balage (útkereső)

Kedves Mindenki!
Ez itt a legolvasottabb blog. Sanyinak különleges érzéke van hozzá, hogy rátapintson arra, hogy mivel lehet mozgásba hozni az emberek fantáziáját. Rengeteg véleménnyel szembesülhettem, miközben olvasgattam az írásaitokat. Álmatlanul forgolódtam éjszakánként, a megválaszolatlan kérdések és az ellentmondó vélemények elpusztították az évek alatt felépített békémet és nyugalmamat.
Elhatároztam, hogy megkérem Buddhát, hogy tegyen rendet a fejemben, és mondja el nekem, hogy mivel tölti az idejét egy megvilágosodott.
Két hétig meditáltam szünet nélkül egy aluljáróban. Rengeteg megpróbáltatáson mentem keresztül. Az élet mindent megtett, hogy kizökkentsen az egyensúlyomból. Jött egy kutya, amelyik levizelt, emberek, akik pénzt dobáltak nekem, vagy megpróbáltak szóra bírni. Gyötört az éhség és a szomjúság, de nem adtam fel. A mérhetetlen súlyú fizikai, érzelmi és mentális megpróbáltatás után a csend következett, majd a fehér fény.
Ekkor megjelent nekem Gautama Buddha, és békésen szemléltük egymást.
Feltettem neki a nagy kérdést:
"Ó Mindenek Felett Álló, Minden Nemtudástól Megtisztult, Leghatalmasabb Bölcsesség!
Azért merészeltem bemocskolni jelenlétemmel Szent Földedet, azért zavartam meg legmagasabb szintű létezésedet, mert egy ostoba, alávaló, emberi tudatlanságból fakadó kérdés teszi pokollá az életem.
Kérlek Téged, áruld el nekem, mivel tölti az idejét egy megvilágosodott!"
Kedvesen, szeretetteljesen rám nézett, majd a fülemhez hajolt és lágyan belesúgta:
"Ö... Retekegér"
Ekkor megvilágosodtam.