Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az igazságot itt mindenki keresi...
2009. április 02. csütörtök, 21:57 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Sok okos dolgot írtak itt, meg sok kevésbé okosat."

Gergő! Úgy leteremtettél itt minket, hogy azóta teljesen befagyott ez a beszélgetés! Senki sem mer hozzászólni, nehogy oktalannak tűnjön!

Szerintem nem érdemes egyértelműen kimondani, hogy valaki okosat mondott, a másik ember pedig nem. Hiszen az igazságot itt mindenki keresi és hogy mi is az valójában, azt szerintem még Te sem tudod!

 

Azt írod, hogy: "Józsi bácsi kapál a kertben. Teszi a dolgát. Boldog. Mondhatnátok, hogy megvilágosodott."
Ha ezt úgy értetted, hogy sok Józsi bácsi van, aki valamilyen szinten megvilágosodott, hiszen képes a "teszi a dolgát" szintre, akkor ezzel vitatkoznék!

Sokan teszik a dolgukat, de nem azért, mert olyan hűdenagy szellemi szinten vannak, hanem pontosan azért, mert annyira alacsonyan vannak! Egyszerűen nem ébredt még fel bennük az ego nagyravágyása, küzdése és nem térítette le Őket az útjukról!

Nehogy azt higgyük már, hogy a gyerekek vagy az állatok magasabb szellemi szinten állnak az önmagát kereső felnőttől, mert nem gondolkodnak, nincsenek bennük kérdések, nem vívódnak a saját gyarlóságaikkal!
Ők még előtte állnak az egoval vívott küzdelmüknek, ezért nincs ilyen jellegű problémájuk. A megvilágosodott pedig már helyretette ezeket a kérdéseket is, azért nincs problémája! - szerintem.

 

"a megvilágosodásnak végtelen sok szintje van, hiszen ez egy folyamat." - ezzel sem értek egyet.
Véleményem és tapasztalatom alapján a megvilágosodás egy szint, amit ha elér és meghalad valaki, akkor onnantól Őt hívhatjuk megvilágosodottnak. Persze még utána is fejlődhet, tudatosodhat tovább, de azokat a szinteket már másképpen nevezik.