Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Megértelek Éva. És egyetértek azzal is, hogy minden
2010. november 07. vasárnap, 19:53 | jessica73   Előzmény

Megértelek Éva. És egyetértek azzal is, hogy minden cselekedetünknek következménye van, de ugyanakkor meg kell tanulnunk megbocsátanunk magunknak a tévedéseinket és elfogadni, hogy akkor önmagunktól, szüleinktől éppen csak annyi tellett. Nem szabad haragudni magunkra, amiért akkor nem voltunk okosabbak. Ahogy Loise L. Hay is írja az Éld az életed c. könyvében valahol, s most nem pontosan idézek, de egy kisbabára sem haragszunk, amikor megbotlik és elesik. Ösztönösen feláll és újra próbálja a dolgot és így halad előre, így tanul meg járni.
Az én szüleim is elváltak, de meg mondom őszintén nekem valamennyire felszabadulást hozott ez a történés. Nagyon szenvedtem az addigi feszült, diszharmonikus környezetben. Ugyanezt a dolgot az ikertesóm pedig iszonyú nehezteléssel élte meg édesanyám felé, tehát ez is mutatja, hogy nem tehetünk mindent úgy, hogy az mindenkinek elfogadható legyen. Szerintem nagyon mérgező és káros tud lenni a gyerekeknek, ha benne maradunk egy kapcsolatban, amelyben mindkét fél boldogtalan.
Nekem úgy sikerült ezt a dolgot elfogadtatni magammal, hogy édesapám helyesen tette, hogy felismerte, hogy a kapcsolatuk nem vihető tovább, még ha bizonyos mértékig nehéz is volt utána lelkileg önmagának is, meg a testvéremnek. Mint írtam, én nem éltem meg annyira rossznak a válásukat. Dehát ehhez kellett az én nem megalkuvó természetem.
Az is sokat segített nekem a megbocsátásban, megértésben, hogy felismertem, hogy az ő életükben nem álltak ilyen önismereti módszerek és lehetőségek rendelkezésre. Más korban, más körülmények között éltek és bár könnyen mondjuk azt, hogy nincs olyan, hogy körülmények áldozata, de szerintem igen is számít, hogy az embereknek milyen lehetőségük van egy adott probléma megoldásához. Én hihetetlenül hálás vagyok, hogy most élek - még ha én választottam is - mert csodálatos eszközök állnak rendelkezésemre, hogy a bennem lévő rendezetlenségeket helyrehozzam. Ma tényleg csak annyi a dolgunk, hogy nyitottak legyünk ezekre. A szüleinknek sokkal nehezebb volt a feladata ebből a szempontból, s Én még nem látom át ebből a szempontból a Tökéletes Isteni Tervet, de valószínűleg ennek így kellett lennie.

Szeretettel: Kriszti