Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
 
Note: Event Views detected that you were very likely running the old version of event_views and has updated your DB tables with new fields required to use the new event_views module.
Ismerős érzés
2008. augusztus 04. hétfő, 14:28 | ratvaidori (útkereső)

Ismerem ezt az érzést.

2005 év végén Sanyi szervezett egy önismereti tanfolyamot. Az első alkalomra decemberben került sor. Az őszinteségről beszélt. Hogy miért is olyan fontos, hogyan épül be az önismeretbe és hogy miért is hazudunk.

A nap végén csináltunk egy gyakorlatot, melynek az volt a lényege, hogy mindenki válasszon ki magának valakit a csoportból és mondja el neki őszintén a róla kialakult véleményét. Aki pedig kapja a véleményt, az legyen nyitott és fogadja be a szavakat és az azokra, benne felbukkanó érzéseket, legyen az negatív vagy pozitív - magyarázkodás, ellenállás nélkül!

Rajtam kívül talán még ketten vállalták be ezt a feladatot. Bevallom, én nagyon élveztem, hogy bármit kimondhatok és nem kapok érte semmi megtorlást.

A gyakorlat végén, mielőtt Sanyi hazaengedett volna bennünket, ennyit mondott:

- Gondolja át mindenki, hogy mit tenne másképp az életében, ha őszinte lenne.

Akkor Tatabányán éltem és Budapestről hazafelé folyamatosan csak ez járt a fejemben, és tudtam, hogy az én válaszom a következő:

- Nem megyek be többet dolgozni a munkahelyemre.