Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
én szeretem az átverés show-kat
2010. október 31. vasárnap, 3:38 | tvir   Előzmény

Ugyanazt érzem, mint Edit.
Én imádom az átverés show-kat. Bár a magyar verziót soha nem láttam, van egy (azt hiszem) kanadai, amit nagyon szeretek és hihetetlen jókat tudok rajta röhögni. De soha nem éreztem úgy, hogy kinevetném azokat az embereket, hanem sokkal inkább a szituáció komikus, plusz van bennem egy kíváncsiság, egy tanulmányozása, hogy egy adott helyzetre hogyan reagálnak az emberek általában, illetve milyen különbségek lehetnek.

Szerintem annak, hogy kinevetünk-e valakit vagy nevetünk a helyzeten lehetne a mércéje, hogy magunkat szívesen beleképzelnénk-e abba a szituációba. Én nem bánnám, ha részese lennék. Sőt, kíváncsi lennék a saját reakcióimra.

Mint ahogy említettem, nem tudom mi megy a magyar sorozatban, de az általam nézett változatban nem voltak durva helyzetek. (Talán egy olyanra emlékszem, ami túl messzire ment, de akkor meg is szólalt bennem egy hang azonnal, hogy ezt nagyon nem kellett volna.)

Azon már korábban is gondolkoztam, hogy vajon a végén mutatott nevető "áldozati arcok" mennyire lettek kiszelektálva. Vagyis tényleg mindenki nevet magán a végén, vagy nyilván azokat vágják be.
Nekem a legtöbb esetben őszintének tűnik a nevetésük, olyankor van benne "felszabadulás", de sokszor inkább megmosolyogják magukat.
És ilyenkor nem azt érzem, hogy ők micsoda balekok, hanem együtt érzek velük, mert tudom én is hasonlóan viselkedtem volna, vagyis valahol magamon nevetek.:)

Pl. ha van egy halárus, akit elölről takar a köténye, hátul meg meztelen a feneke, amit csak akkor látni mikor fordul a halért, nem hiszem, hogy ez különösebben kínos lenne a vevőnek. De ha az lenne, azonnal tovább is mehetne. Viszont érdekes megfigyelni, hogy ezen felháborodnak-e vagy mi a reakciójuk. 99% röhög, vagyis itt pl. azon nevetünk, hogy mások hogyan nevetnek egy helyzeten (a halas, a stáb tagja, pedig önként vállalta, hogy ő lesz a nevetés fő célpontja)