Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
Logikusnak tűnik, amit mondasz, hogy a nőiség nem kéne, hogy
2010. október 27. szerda, 14:25 | tvir   Előzmény

Logikusnak tűnik, amit mondasz, hogy a nőiség nem kéne, hogy fájjon. De lehet,hogy hülyén is fogalmaztam. Azt hiszem egy jógaközpontban voltam egyszer egy intim torna tanfolyamon és akkor mondtak valami ilyesmit, hogy a menstruációval járó fájdalom valahol emlékeztet arra, hogy havonta változás megy végbe bennünk, és ezt ne kendőzzük el, éljük át, része a nőiségünknek. (Lehet, hogy rosszul csapódott le bennem?? Remélem nem torzítom így évek múltával az ott hallottakat...)

Azért nem tudok 100%-osan helyeselni, mert a tapasztalatom ellentétes az általad leírt elmélettel. Szerintem nőiesebb vagyok, mint voltam 10 éve, viszont míg 20 évesen meg sem éreztem, hogy itt az idő, addig most tud fájni, ha nem is nagyon. De az is lehet, hogy a fájdalom definíciója sem mindegy, és azt, hogy kicsit görcsöl a hasam, még nem kellene fájdalomnak tekinteni.

Viszont több nőről hallottam, akinek szüléssel hasonlóan változott ez a tapasztalata, és a szülés egyértelműen a nőiség terén egy nagy lépés. Vagyis ez nekem ellentmond...

A meditáció, amit leírtál, biztos hasznos lehet, mert ha visszaemlékszem, 12-13 évesen nagyon kínosan éltem meg ezt az egészet. Mintha kicsit szégyen lett volna. Na majd meg is csinálom valamikor.;) Köszi az ötletet, Csaesz.:)