Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Sziasztok. Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Hasonlóan
2009. március 28. szombat, 20:39 | Quakes (útkereső)   Előzmény

Sziasztok.
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Hasonlóan Csizikéhez, én is hangoskönyv formában hallgatom, de én még csak egy pár hete. Lehet, hogy csak figyelmetlenségemből adódóan, de mikor egy pár hónappal ezelőtt letöltött Most hatalma című hanganyaghoz hozzájutottam, az kb max 100 perces volt. Persze akkor nem tudtam hogy hiányos. Úgyhogy, mindenesetre szólok aki nem tudná, teljesben A most hatalma című hangoskönyv mp3-ban közel 600MB, több órányi hanganyagot tartalmaz a 10 alcímmel rendelkező mappa. Nekem egyébként egy pár szám akad, vagy ugrik, de gondolom ez csak letöltési vagy feltöltési hiba és ti nem ugyanonnan szedtétek le. Jelenleg a 2/3 ánál járok. Előtte olvastam A.J.Cristiant, foglalkoztam agykonrollal, A titokkal, de igazán csak ezt próbáltam ki és hát megdöbbentő.
Egyszerű, nem kell hozzá semmi, sőtt pont a semmi kell hozzá:) Egy pár fórumra már leírtam észrevételemet úgyhogy átmásolom:

’’Úgy érzem, nekem nem okoz gondot az, hogy figyeljem saját gondolataimat, vagyis mégis, mivel ha figyelek, akkor megáll. Tehát az nem megy, hogy figyelem és ő közben tovább elmélkedik. Ez szerintetek jó, vagy nem ártana látni a pörgő elmét?
Szóval inkább csak a belső csendre figyelek.
Ilyenkor megkönnyebbülök, és mintha elmúlna a nyomás a fejemből (amit egyébként észre sem veszek, hogy jelen van, mivel szinte eddig ez állandó volt és e miatt hozzászoktam), tágra nyílnak az egyébként szűkre nyitott szemeim, az arcizmaim ellazulnak, nem erőlködöm és mégis sokkal több mindent érzékelek, stb... Hosszútávon azt veszem észre magamon, hogy amit eddig megterhelésnek éreztem, most már egyre inkább élvezettel töltenek el. Legyen az akár végzendő munka, várakozás vmire, stb.. Mintha eddig mindég siettem volna, mintha sajnáltam volna az időt a csendtől, vagy kerestem volna valamit.
Szerintem képes lennék erre tartósabban is, de nem szeretném erőltetném, az eredmények így is lenyűgöznek.
Mindehez szerintem talán az is szükséges, hogy az elmém rendelkezzen a megfelelő információval, okokkal a gondolkozás fölöslegességéről.’’

Általában vezetés közben vagy reggeli ébredés után halgatom, de ma kivételesen én is magammal viszem a fürdőkádba. Tényleg, létezik víz alatti hangszóró vagy fülhalgató? Nem járt nagy sikerrel mikor utoljára megpróbáltam átalakítani a headsetemet.:)