Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
agresszió
2010. október 22. péntek, 17:21 | alfa omega   Előzmény

A méh és a vöröshangya megcsíp ha megtámadod.A kutya megharap de ő a területét félti tőled.Az oroszlán azért öl meg ,mert enni akar.A másik ember azért öl meg mert ki akar rabolni,vagy megver mert megsértetted stb stb.

Amint látod a legprimitívebb állatoknál is van agresszió,nélküle egy állat nem védi meg magát,nem tud táplálkozni ,nem életképes.
Nem tudom miért több az ember.
Vannak akik örömöt lelnek benne mint például a bokszolók, vagy a rosszindulatú pletykás ..arkeverők.Szerintem nekik ez egy adottság,mint másokban a szelídség.Ez a személyiség egyik faktora,egy alapösztön.Ennek is van agyi területe amit ha műtétileg roncsolnak,nem leszel többé képes agresszióra.
Láttam egy dokumentum filmet arról,hogy (azt hiszem)menyétek egy fogságban élő csoportjából mesterséges kiválogatással,vagyis nemesítéssel létrehoztak egy nagyon szelíd ,emberbarát menyét csoportot.Ez kőkemény biológia ,nincs mese.Mitől lennénk mi mások?

Egyébként az agressziót frusztráció is kiválthatja,amikor valaki vagy valami megfoszt téged egy kellemes ingertől(ez lehet BÁRMI)és ez ellen te küzdesz mert neked nagyon kell az.
Vagy képzeld el ,hogy valaki elkezdi nagyon erősen szorítani a torkod.Ez azonnali agresszivitást okoz ,hogy bele tudj adni apait ,anyait a védekezésbe.Nyugisan nem mennél sokra az életveszélyben,az idegrendszer ilyenkor riadóztat minden erőforrást,hogy túlélj.Ezen ösztönök nélkül már nem lenne emberiség.De ha túl sokat örököltél belőle,akkor alkalmatlan vagy a társas életre.Mert szinte már az is agresszívvá tesz ,ha valaki rád néz. (neked ez is csak egy,a többi elmélet közül?)