Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Nekem az a problémám a magyarázatoddal, hogy a vonzás
2010. október 22. péntek, 15:44 | Ademon   Előzmény

Nekem az a problémám a magyarázatoddal, hogy a vonzás törvényéből indulsz ki. Csak ha végig gondolod akkor akármilyen nézőpontot is választasz a világban, kellő képzelőerővel logikus magyarázatot adhatsz mindenre ami csak van. A magyarázat "hogyansága" pedig mindig a nézőpontodtól fog függni.

Ha kell az erőszak oldaláról s bele tudok magyarázni mindent, ha kell a szeretet oldaláról, ha kell a hatalom oldaláról. Melyik kell? Mind logikus és érthető lesz. :)

A vonzás törvénye alapján minden a te hibád, minden benned van, senkit sem okolhatsz a problémáidért. Nekem ez a ló másik fele. Az materialista ember leginkább a külső világát hibáztatja, a spirituális ember meg saját magát. Egy biztos: egyik sem szünteti meg a konfliktusokat és kínál megoldást, csak a helyszínt helyezi át egyik oldalról a másikra.

Az Igazságot rengeteg nézőpontból lehetne hitelesen és jogosan magyarázni, de ebben a formában egyik sem kínál gyakorlatias megoldást.

Más:

Ha már itt tartunk Közületek mennyien vannak akik az elméleteiket tettekkel és történésekkel is tudják igazolni? Ha a gyakorlatban kéne bemutatni ezeket az elméleteket akkor menne? Én azt vettem észre, hogy rengetegen követnek egy "igazság ideált" és abból következtetnek mindenre. A gondom az, hogy nincs mögötte mások számára realizálható gyakorlati valóság csak észből belemagyarázás. És észből mindent meg lehet magyarázni akárhonnan is. Tudom mert nagyon jó vagyok benne :)