Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A spirituális részéhez
2010. október 22. péntek, 11:52 | Domoszlai Katalin   Előzmény

tennék hozzá. A helyzet nem annyira egyszerű, hogy van a normális ember meg van a spirituális ember, a fejlődésnek fokozatai vannak. Bonyolítja a helyzetet, hogy életterületek lehetnek lemaradva vagy éppen előreszaladva a fejlődésben. Mivel Ademon nagyon intelligens vagy és a gondolkodás oldaláról közelíted a problémákat ajánlom neked Ken Wilber műveit. Nem könnyű olvasmány, de megéri.

Az erőszakkal az a helyzet, hogy a belső harcok kivetülése. Tehát a felelősség minden történésért a tied. Spirituális probléma, ha az erkölcsi oldal nem engedi vagy kétségeket támaszt azzal kapcsolatban, mit tehetsz, mihez van jogod egy ilyen helyzetben. Nyilvánvaló az erkölcs itt fejlettebb mint az az életterület ami a konkrétan megnyilvánuló erőszakot bevonzotta. Azok a módszerek, technikák, maga a mágia, amivel úgy meg tudnád védeni magad, hogy a kisujjadat sem kellene megmozdítani, pont azért nem elérhetők a legtöbb ember számára ebben a fejlődési szakaszban, mert ha az erkölcs magas szintje nem állna mögötte, akkor egyéni érdekeket, pusztítást szolgálnának. Az, hogy egy szent amikor mártírhalált halt, meg tudta-e volna védeni magát, vagy nem, milyen szinten állt tudásban, mit vállalt fel a leszületés előtt, a jól ismert torzítások miatt nem jön le magából a sztoriból. Van lehetőség megtanulni meditációban bármelyikkel kapcsolatba lépni és feltenni kérdéseket.

Ha dolgod van az erőszakkal éld meg. De megteheted ezt meditációban, vagy Karmatörlő módszerét alkalmazva. De a legjobb módszer megkeresni és feloldani a belső harcok forrását. Minden esetben, akár fizikailag védem meg magam, akár mágiával az a tanítás, hogy mindig van, aki erősebb és mindig van aki többet tud nálam. Ezért nem lehet ez megoldás. Csak az a megoldás ha megtanulom és felvállalom a belső harcaim feloldását.