Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A felvetett téma során, sokféle gondolat kezdett el cikázni a
2010. október 22. péntek, 10:26 | szildiko1

A felvetett téma során, sokféle gondolat kezdett el cikázni a fejemben.
Az első, hogy mik azok a veszélyes helyzetek? Van, akinek már kimenni az utcára is veszélyes, az öngyilkos terrorista meg önként vállalja a halált. Direkt említettem két végletet, hogy meg tudjuk nézni, mi kettőjük közti különbség (külső körülmények: időszak, hely ahol él, stb. és belső hozzáállás, szokások, habitus, stb.) Vagyis ahhoz, hogy valaki önmaga számára veszélyes helyzetbe kerüljön, sok mindennek kell "összejönnie".

Ha megtörténik a "támadás", az emberek többsége leragad a konkrét történésnél, ahelyett, hogy később összefüggésében nézné a dolgokat. Egy-két lépést visszalépve jó megvizsgálni azt az utat, ami ide vezetett. Hogy kerültem ide, ebbe a helyzetbe? Ebből sokat lehet tanulni.

Ha még az ember nem jutott el arra a szintre, hogy megelőzze a veszélyes szituációkat, akkor az élet eléhozza ezeket, persze ebben a esetben a védekezés igenis elfogadható, és helyes. (Oroszlán - támadásnál :) De hogy is kerültem én az oroszlán közelébe? :))

Én úgy gondolom, hogy a spirituális emberek a vonzás törvényének, és a pozitív gondolkodás hangoztatásával éppen azt akarják elérni, hogy egyrészt az ember kikerülje a veszélyes helyzeteket, másrészt, ha mégis megtörténik, akkor tanuljon belőle.