Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Szerintem az Átadás és a Felszabadulás a megvilágosodás két
2010. október 15. péntek, 20:37 | Ademon   Előzmény

Szerintem az Átadás és a Felszabadulás a megvilágosodás két lehetséges formája; jobban mondva két lehetséges opció, hogy mit kezdj a megvilágosodással. Egyik se jobb mint a másik, mindkettőnek megvannak az "előnyei" és "hátrányai".

Én most ott vagyok, hogy kezdem elhagyni a tanításokat, mert sokszor nem adják meg nekem a választás lehetőségét (legtöbbször túl lineárisnak érzem őket). Amit én megéltem ilyen magasabb állapotok alatt ott nem Isten akaratáról volt szó, hanem magam voltam a Szabadság és az Akarat. Így azok a tanítások melyek szabályokat és elvárásokat vagy meghatározásokat állítanak a megvilágosodáshoz számomra kevésbé mérvadóak. Nem tagadom, hogy lehet ilyen út, de ez nem mindenkinek ideális. Másfelől meg a megvilágosodás mindenben ott van, szóval az egyén válogatja, hogy miben szeretné megtalálni, és ha nagyon keres megtalálja.

Számomra a Élet maga az Igazság, magunkat is beleértve. Efelett csak a saját döntéseink alakítják a valóságot olyanra amilyenre tesszük, de ez a valóság visszahathat az emberre, és képes ugyancsak befolyással bírni.

"De aztán mostanában többnyire azt vettem észre, hogy már "eldöntötték" merre kellene menjek."

Lehet, hogy ez csak egy agyi beidegződés az, mit te ledöntetettnek érzel :) Vigyázni kell ,hogy az ember nehogy belemagyarázzon ezekbe valami természetfelettit. Nézd meg mi van, ha nem engedelmeskedsz a külső irányításnak :)