Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
Én kicsit hétköznapibb megközelítésből szemléltem a
2010. október 15. péntek, 7:57 | tvir

Én kicsit hétköznapibb megközelítésből szemléltem a kérdést.

Ha a te értelmezésedre reagálok (és a káoszt nem egy negatív „összevisszaságnak” veszem):
Érdekes, hogy míg a dolgok szabadsága, mint idea nagyon fontos nekem, és közelállónak érzem, addig mint kezdő kereső, aki a biztonságát még nem meri elengedni, a kiszámíthatatlanság nem tűnik olyan vonzónak… Nyilván attól is függ melyik oldalon állok, én vagyok a dolog, akinek szabadságra van szüksége és ezzel kiszámíthatatlanná válik, vagy én állok a dologgal szemben és lesek, hogy miért, hogy, merre …

Ha választani kell, „sajnos” én a biztosra mennék még, ami talán nem jó, mert a hit hiányát is jelzi… legalábbis ha valaki fél a kiszámíthatatlanságtól, akkor nekem ez azt is jelenti. Nem merte még feldobni a labdát, hogy ott döntsék el hova essen… Ha valaki a logikusságot keresi, mint ahogy sokszor én is, az valahol a „fejnehézségre” utal. De megpróbálok nem szabadulni tőle, hanem elfogadni azt. ;)

Egyébként már felfedezek magamon változást. Pl. most sem tudjuk hol fogunk élni a férjem itteni munkája után, mégis kezdem elfogadni a helyzetet, hogy bárhol is legyen, az lesz a legjobb nekünk. (Na jó, kicsit fényeztem, mert „bárhol”-t most sem tudnám elfogadni, de már nem borulok ki, ha felmerül, hogy most se mehetünk haza Magyarországra.)

Az is érdekes, hogy bizonyos körülmények között (de itt már megint bejön az, hogy csak egy leszűkített, kontrollált közegben), pl. nyaralás alatt, én nem szabályoznám le a dolgokat. Mennék, hogy majd találunk egy jó szállást, vagy eldöntjük útközben, stb. (Addig a férjem ragaszkodik az előszervezéshez, mondván a munkája így is tele van bizonytalansággal, nyaralás alatt nyugit és biztonságot akar…)

A témával egyébként muszáj lesz foglalkoznom egyszer, annak ellenére, hogy még parkoló pályán van, mert a káosszal gondjaim vannak. Van egy kisebb rendmániám… Pl. nehezen viselem, ha a dolgok szanaszét vannak a lakásban, nehéz leállítani a pakolászást… (érdekes, hogy élesen elválik a tisztaság mániától, mert olyanom nincs)