Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
Pitypang, nagyon jó hallani, hogy ilyen jól meg tudtátok beszéln
2010. október 11. hétfő, 14:09 | tvir   Előzmény

Pitypang, nagyon jó hallani, hogy ilyen jól meg tudtátok beszélni a dolgokat a férjeddel, szerintem ez egy nagy előrelépés.

Eszembe jutott még egy dolog. Mostanában, ha történik valami, ami miatt haragszom a férjemre, akkor próbálom azt a módszert alkalmazni, hogy nem ráöntöm, hogy szerintem ilyen, meg olyan, hanem elmondom, hogy a viselkedése milyen érzést váltott ki belőlem. Bár elég alap pszichológiai dolog, azért nekem kellet hozzá egy adag belátás, meg lehiggadás, hogy gyakoroljam. Szerintem ez sokkal ésszerűbb, mert milyen alapon mondom azt neki, hogy pl. milyen önző vagy, hiszen az ő szemszögéből esetleg én vagyok az önző... vagyis sokkal tisztább ha azt mondom, hogy amikor ezt és ezt mondtad vagy tetted, az bennem ilyen és ilyen érzést okozott és szeretném ha ezen változtatnánk....

Az anyós szavait kiragadva a példáidból: őszinte, mert ez az ő véleménye, és elmondja, az más kérdés, hogy a kutyát nem érdekli, és ez aztán egy olyan kijelentés, amiből közvetlenül nincs is mit fejleszteni, maximum a toleranciát anyóssal szemben...;) vagy ilyenkor az lenne az őszinte lépés, ha megmondja neki, hogy ő is ki nem állhatja??