Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Pitypang képe
Erdekes:) Pentek este itthon kiboritottuk a bilit. Nagyon felgyu
2010. október 11. hétfő, 13:29 | Pitypang   Előzmény

Erdekes:)
Pentek este itthon kiboritottuk a bilit. Nagyon felgyult sok minden, mindketten tele vagyunk stresszel, nekem nincs munkam, neki tul sok van, keres, de nem eleget, oszerinte en pazarlok, szerintem o mogorva stb...Aztan mar nem birtam tovabb es mondtam, hogy beszeljuk meg..., illetve ..jatszodjuk meg..Amugy nagyon merges voltam es szomoru.
Meg delelott vettem ket lapot, felirtam a nevunket es azzal kezdtem "Ilyennek latlak(ilyen vagy)" es plussz es minusz jeleket...., a masik oldalra pedig azt irtam " szeretnem ha ezeken valtoztatnal".... es meg egy oldalra, hogy " Azert akarok veled elni, mert...(azert elek veled mert...)
En meg delelott felindulasomban nekifogtam a feladatomnak. Aztan mikor este hazajott, o is nekilatott a hazifeladatnak:) Miutan o is befejezte, leulltunk az asztal melle es kicsereltuk a lapokat. En mar ereztem, hogy kicsit tul oszinte voltam, mar-mar durva(de minden negativ tulajdonsaga mellet tettem egy pozitivat is, mert van az is eleg), de...a dolognak ez volt a lenyege, hogy tudja a masik mit gondolok rola es, hogy a negativ dolgokon valtoztasson is. En mosolyogva olvastam a ferjem jegyzeteit, nagyon edesnek tunt, mindamellett, hogy kisult, hogy semmi empatiam es akaratgyenge vagyok,turelmetlen stb, viszont...erzekem van a szep dolgok irant es okosnak lat, mindemellett pedig jol apolom a csaladot...Szeretne, ha ambiciosabb lennek es ha tobbet adnek a szavara, ha erdekelne engem is a koltsegvetes stb..Es, hogy miert van velem? Mert en vagyok a lelki tarsa es , mert imad velem szeretkezni(meg sok mast is irt, de ezen akadt meg az agyam:)))Ezutan pedig darabokra szedtuk az egesszet es megvitattuk, hol hangosabban, hol kedvesebben...Vegulis megertettuk egymast es most probalunk "javulni":)
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy nalam pl. nem mukodik az oszinteseg, ha csak ugy fejbe vagsz csomo negativ dologgal...es szerintem masnal sem...Kell a diplomacia is...Barmennyire fel voltam keszulve, hogy a ferjem most jol beszamol, ha nem irt volna kedves dolgokat is, akkor lehet, hogy ratamadtam volna, hogy csak a rosszat latja bennem...De mivel a jo oldalamat is kihangsulyozta, sokkal konnyebben el tudtam fogadni a kritikat. Mivel nem tudtam igazabol mit gondol rolam es ujabban csak morcos, megorvendtem, hogy megiscsak latja bennem az ertekeket is, annak ellenere, hogy ugy nez ki sokszor, mintha csak a rosszat latna.
Az egyik ismerosom(60 eves no) elmondta, hogy felmergelodott egy baratnojere, majd felhivta telefonon es azt mondta neki, hogy matol vege a baratsagnak, se o nem megy tobbe hozza, se a masik ne jojjon, kesz, vege. MI ezen annyit kacagtunk, de vegul azt mondtuk "nem normalis":))) Pedig a no oszinte volt, nem akart tobbet baratkozni es tudtul is adta.
Egy masik ismerosom panaszkodta, hogy baba latogatoba volt valaki naluk es a latogato azt mondta " szerencsetekre, a nagypjara hasonlit"...
Egy baratnomnek meg a leendo anyosa azt mondta "En nem ertem miert pont teged valasztott, sze annyi mas lany is kerult volna"... Ez oszinteseg?!:)Az, de egyben gatlastalansagrol is arulkodik, nem?