Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Az őszinteség az érzéseink felvállalásával kezdődik
2010. október 11. hétfő, 12:27 | Ramina   Előzmény

Ez feltétlenül igaz, ahogy Ildikó mondja: az őszinteség egy önmagunkkal kapcsolatos téma első körben és kiindulásképpen.

Ha az emberekkel interakcióban azt az érzést, azt a belső állapotot, ami akkor bennem van vagy keletkezik megengedem magamnak átélni és tudok arról, mit is érzek igazán, akkor magamhoz őszinte vagyok.
Ha van bátorságom ezzel összhangban is beszélni, viselkedni vagyis kimutatni ezt a belső állapotot, akkor az őszinteségem a világ felé is megnyilvánult.

Végsősoron, úgy tűnik, kellemetlen érzéseinket igyekszünk elleplezni magunk elől és aztán mások elől is............erre megy ki az egész játék. A nem őszinte beszéddel, viselkedéssel ennek csak megnyilvánulási formát adunk.

Ki szereti azt bevállalni önmagának és mások előtt, hogy a pillanatban éppen nem toleráns, nem türelmes,zárt, szorongó, nyugtalan, szétszórt, unott, figyelmetlen, csalódott,ideges, dühös, barátságtalan, ellenálló, kötözködőkedvű,valami/valaki taszitja,irritálja valami fájdalmas vagy valami/valaki például mélységesen felháboritja vagy megdöbbenti........satöbbi?