Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
Az időzítéssel teljesen egyetértek, lehet, hogy szüksége van a
2010. október 10. vasárnap, 5:45 | tvir   Előzmény

Az időzítéssel teljesen egyetértek, lehet, hogy szüksége van a másiknak arra a visszajelzésre, de nem mindegy mikor kapja. Pl. egy összeomlás szélén álló ember esetében (feltéve, hogy nem pont az összeomlásba akarjuk "beletaszítani"), valószínűleg jobb várni vele. Az is lehet, hogy egy túlterhelt ember is nagyobb jelentőséget tulajdonít az adott visszajelzésnek egy nyugodtabb pillanatban.

Az időzítésnek önmagunk esetében is lehet jelentősége. Ha valamit épp "őrölgetek" magamban, még én sem tudom mi jön ki belőle, kell hogy megterheljem a másikat félmegoldásokkal, vagy csak a keresgélés zsákutcáival?

Szerintem a közlés módja is fontos lehet, nem? nyilván máshogy mondunk el valamit egy gyereknek és máshogy egy felnőttnek. és talán ez tovább vihető egy hozzávetőleges tudatossági szintnek megfelelően is...??
Azt még latolgatom magamban, hogy a módjának kell-e függenie attól, hogy a másiknak milyen "vastag a bőre". Elvileg ha valami nagyon igaz, úgyis teljesen betalál, de kérdés, hogy én meg tudom-e ragadni olyan kristály tisztán az igazságot, illetve meg tudom-e fogalmazni-e azt...