Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
van még mit fejlődni...tudom
2010. október 10. vasárnap, 5:12 | tvir   Előzmény

Mivel nincs még helyén az önértékelésem, biztosan ki tudna borítani, ha valaki mindent rám zúdítana (annak ellenére, hogy próbálom a "kritikákat" egyre kevésbé önérzetesen kezelni, hanem tanulni belőle, stb.)
Valószínűleg könnyen össze tudnék omlani, mivel az önbizalmam nem elég erős és nem szeretem magam még eléggé, hogy az önmagában elegendő legyen.

Hétköznapi mértékkel őszintének tartom magam, de tudom hogy ez nem elég, és próbálok fejlődni...;)

Sok helyzetben úgy érzem, hogy ha kikérik a véleményem, akkor kell elmondanom, illetve akkor mondom el, míg ha ezt nem teszik, nem érzem jogosnak azt, hogy rázúdítsam az adott emberre. De ez nyilván csak bizonyos helyzetekre érvényes.

Mi van akkor, ha felesleges az információ? Pl. fodrásznál járt a párom, nem lett túl jó a haja. Mondjam neki? ha kérdezi, nem hazudok (bevallom, lehet, hogy kicsit tompítok... ami tudom nem jó), de ha nem kérdezi, fontos az, hogy milyen a haja, ha hulla fáradtan jön haza és inkább valami pozitívról kéne beszélni?

Nincsenek felesleges információk? Vagy minden pillanatban tükröt kell állítani a másiknak? Néha adhatnánk egy kis szusszanásnyi időt, nem?
A filmben például (nem azért mert a szexuális töltet a lényeg, de elég valószerűtlen példa), mikor a pasi korán érkezik a randira és a nő megmondja, hogy ez neki nem tetszik, mert épp maszturbált.. Ebben az esetben fontos lehet közölni, hogy ne jöjjön máskor korábban az ígértnél, de fontos volt az, hogy épp mit csinált???

A saját életemből merítve példát. A volt párom ideája az volt, hogy én vagyok a legjobb barátja is (ami nagyon jó dolog), és mindent meg kell osztania velem, mint például azt is, milyen csajok tetszenek neki.(Hozzáteszem, soha nem csalt volna meg, de a szeme gyakran kiesett a helyéről.) Teljesen rendben van, hogy a párkapcsolat ellenére megnéz mást is az ember, természetes, hogy nem a párunk az egyetlen, aki vonzó külsővel bír, de hogy ezt minek kell nap, mint nap a másik orrára kötni???
Hiába mondtam neki, hogy nekem ez fáj, nézze csak, ok, de engem nem érdekel. Utólag nyilván volt mondanivalója vele az életnek, de nekem akkor csak folyamatosan a bennem élő nőt törte meg.
Nagyon durva embernek tűnhet ez alapján, pedig nagyon mély érzésű és éppen ezért volt extrém, hogy ezt az egy dolgot nem tudta felfogni, mennyi fájdalmat jelent.